Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jianu: Impartirea sectoarelor IMM-urilor si turismului intre doua ministere, o provocare pentru noii ministri

Jianu: Impartirea sectoarelor IMM-urilor si turismului intre doua ministere, o provocare pentru noii ministri


Impartirea sectoarelor IMM-urilor si turismului intre doua ministere, Economie si Energie, va fi o provocare pentru noii ministri, cu atat mai mult cu cat sectorul energetic ale alt tip de structura, a declarat, marti, fostul ministru delegat al Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu, in conferinta de bilant al mandatului sau.'

"De acum inainte, nu cred ca cineva, in Romania, isi va mai permite sa nu respecte dialogul cu partenerii sociali. Toate initiativele mele legislative au fost luate impreuna cu partenerii din mediul de afaceri. Cei care se vor ocupa, in continuare, de sectorul IMM-urilor vor trebui sa aiba ca prioritate introducerea pe scara larga a instrumentelor de finantare cat mai diverse", a spus Florin Jianu, potrivit Agerpres.

In mandatul sau, Florin Jianu a adoptat 25 de initiative pentru dezvoltarea mediului de afaceri. "Testul IMM" a fost aplicat de opt ori pana in prezent, iar Legea intreprinzatorului debutant a dus la infiintarea de 6.000 de firme si crearea a peste 10.000 de locuri de munca.

"Cred ca oricine are o functie publica trebuie sa aiba o experienta in mediul privat pentru a performa. Daca ar fi sa dau un sfat celor care urmeaza la conducerea ministerului, i-as ruga sa asculte vocea intreprinzatorilor, sa aiba un dialog constant cu mediul de afaceri. Din birou, din sala de sedinte a Guvernului, nu poti culege si rezolva problemele reale ale mediului de afaceri. Eu ma voi retrage in mediul privat. Nu a fost cerinta mea sa vin la conducerea Departamentului, a fost invitatia premierului Victor Ponta", a precizat Florin Jianu.

Bugetul total alocat in 2015 pentru programele nationale dedicate dezvoltarii si sprijinirii IMM-urilor este mai mare cu 23,4% comparativ cu 2014, respectiv de 205 milioane de lei fata de 166 milioane de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 11805 ori