Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jianu: Circa 600.000 de operatori economici vor beneficia de sistemul de contabilitate simplificata

Jianu: Circa 600.000 de operatori economici vor beneficia de sistemul de contabilitate simplificata


Circa 600.000 operatori economici vor beneficia de un sistem simplificat de contabilitate din ianuarie 2015, potrivit proiectului de modificare a Legii Contabilitatii, a declarat Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, la conferinta MEDIAFAX Talks about SMEs.

"In aceasta perioada se regandeste Legea contabilitatii. Contabilitatea in partida simpla se extinde. Daca pana acum era pentru IMM-uri care aveau afaceri de maxim 35.000 de euro, sistemul se va extinde pana la maxim 700.000 de euro. Sunt aproape 600.000 de operatori (60% din totalul operatorilor economici inregistrati, n.r.) care vor beneficia de acest tip de abordare. Acest lucru se va introduce de la 1 ianuarie 2015", a spus Jianu, scrie Mediafax.

Ministerul Finantelor a lansat recent in dezbatere publica un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii, unul dintre motivele invocate fiind sistemul simplificat de contabilitate aplicabil din 2011, care nu isi mai gaseste corespondent in cadrul contabil comunitar.

Proiectul de ordonanta de urgenta prevede abrogarea dispozitiilor potrivit carora, firmele care in exercitiul financiar precedent au inregistrat cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate.

In plus, proiectul defineste firmele care ar putea utliza noul sistem de raportare, clasificate in trei categorii, respectiv microentitati (microintreprinderi), entitati mici si entitati mijlocii si mari.

In categoria microintreprinderilor care inclusi operatorii economici cu active de pana la 350.000 de euro, o cifra de afaceri neta de 700.000 euro si 10 angajati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 4758 ori
Citeste mai multe desprejianu imm contabilitate imm