Cum pierdem bani din cauza fricii, atunci cand vrem sa castigam

Joi, 04 Martie 2021, ora 11:00
1571 citiri
Cum pierdem bani din cauza fricii, atunci cand vrem sa castigam
Foto: Pixabay.com

Teama de a pierde bani in investitii are cel putin doua laturi: cea in care investesti din impuls pentru ca vrei sa prinzi si tu valul si teama de a pierde bani pe care deja i-ai investit.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, cum riscam sa pierdem bani din cauza fricii.

Prima latura are denumirea de FOMO (Fear Of Missing Out - teama de a rata o oportunitate), aceasta nu este neaparat la fel de periculoasa precum cea de-a doua latura a fricii in investitii, dar tot te poate face sa pierzi bani.

Legat de teama pura de a pierde bani, multimiliardarul Warren Buffet avea un citat de care toti cei care intra in investitii ar trebui sa tina cont: "Bursa este un dispozitiv pentru transferul banilor de la cei nerabdatori la cei rabdatori" (orig. - "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient.").

Asa ca, odata ce ai investit in anumite actiuni sau criptomonede, si vezi ca pretul acestora scade, iar valoarea portofoliului tau se duce in jos, nu face prostia sa vinzi pentru ca vei pierde bani.

De aici si celalalt material de zilele trecute, niciodata nu investi mai mult decat iti permiti sa pierzi. Bursa nu este un loc pentru orice investitor slab de inima. In timp, daca ai rabdare, iti vei capata si "sangele rece" de care ai nevoie pentru a face investitii riscante, dar cu cap.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Cea mai des intalnita confuzie pe care o fac romanii cand isi asigura locuinta

Cum sa scutesti mii de euro cand cumperi o locuinta

Portofelul rece sau cum sa iti protejezi cat mai bine banii

Locuinta veche sau una noua? Care este mai avantajoasa? ...citeste mai departe despre "Cum pierdem bani din cauza fricii, atunci cand vrem sa castigam" pe Ziare.com

Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Compania Samsung lansează primul inel inteligent care promite funcţii de sănătate şi va fi comercializat în trei culori. Fără a lăsa jurnaliştii să-l fotografieze, Samsung a prezentat...
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault a dezvăluit, la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, mult aşteptatul model electric R5, inspirat direct de cel mai vândut vehicul al său în 1972, producătorul auto francez...
#pierde bani, #bani investiti , #Stiri IMM