Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nita: O firma se va putea inscrie intr-un singur patronat

Nita: O firma se va putea inscrie intr-un singur patronat

O firma nu va mai putea face parte, in acelasi timp, din mai multe patronate, iar un patronat va avea dreptul sa fie membru al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe criteriul domeniului de activitate, si al uneia formata pe principiul teritorial, propune ministerul IMM-urilor.

In acest sens, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri (MIMMCMA) propune modificarea legii patronatelor, informeaza Mediafax.


Printre modificarile propuse de MIMMCMA se numara constituirea unui patronat din cel putin 15 persoane juridice, fata de forma actuala a legii care prevede ca o astfel de structura este constituita din cel putin 15 persoane juridice sau persoane fizice autorizate.


In ceea ce priveste structurile asociative, propunerea ministerului prevede ca un patronat poate fi membru al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe criteriul domeniului de activitate, si al unei singure structuri asociative patronale, constituita pe principiul teritorial.


De asemenea, personalitatea juridica a unui patronat se va acorda, potrivit MIMMCMA, prin sentinta a judecatoriei in a carei raza teritoriala se stabileste sediul acestuia.


Ministerul IMM-urilor vrea si un patrimoniu initial la constituirea organizatiilor patronale.


Astfel, pentru patronate neconstituite in federatii, confederatii sau uniuni patrimoniul initial trebuie sa fie de cel putin 3.000 de lei, pentru federatii de minim 5.000 de lei, pentru confederatii - minim 10.000 lei, iar pentru uniuni teritoriale - cel putin 5.000 lei.


O alta propunere prevede ca federatiile si confederatiile reprezentative pot primi in folosinta, pe baza unei cereri motivate, imobile sau spatii din fondul locativ de stat, pe care le vor folosi exclusiv ca sedii pentru organizatiile patronale si pentru care vor plati o chirie corespunzatoare sediilor partidelor.


Legea prevede acum ca structurile patronale reprezentative pot primi in locatie, pe baza unei cereri motivate, imobile sau spatii din fondul locativ de stat, pe care le vor folosi ca sedii si pentru care platesc chirie calculata potrivit dispozitiilor privitoare la locuinte.


Propunerea de modificare a Legii patronatelor a fost lansata miercuri spre dezbatere publica.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1526 ori
Citeste mai multe despreasociative imobile patronate structuri