In plina criza, Ministerul pentru IMM-uri cumpara servicii de 17,4 mil lei

Luni, 17 August 2009, ora 15:58
1622 citiri
In plina criza, Ministerul pentru IMM-uri cumpara servicii de 17,4 mil lei

Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri intentioneaza ca cumpere servicii de consultanta, in valoare de 17,4 milioane lei, in vederea deschiderii de birouri unice pentru firme, elaborarii de stategii pentru mediul de afaceri si evaluarii barierelor administrative. 

Serviciile vor fi achizitionate din fonduri nerambursabile de la Fondul Social European prin Programul Operational de Dezvoltare a Capacitatii Administrative, care are ca scop sprijinirea administratiei publice si locale pentru modernizarea si optimizarea capacitatii institutionale din structurile sale, informeaza Mediafax.

In acest sens, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri (MIMMCMA) organizeaza la sfarsitul lunii licitatii restranse accelerate pentru cinci contracte de servicii de consultanta.

Unul dintre acestea vizeaza achizitia de servicii pentru elaborarea strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, in perioada 2009-2013, cu o valoarea estimata fara TVA de 3,2 milioane de lei. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 august.

De asemenea, in vedera intariirii capacitatii institutionale de management a reformei privind imbunatatirea mediului de afaceri din Romania , Ministerul IMM-urilor are un buget de 4,4 milioane de lei, fara TVA, pentru care asteapta oferte sau cereri de participare din partea firmelor interesate pana pe 25 august.

Pentru simplificarea procedurilor administrative pentru IMM, prin introducerea de birouri unice "one stop shop", MIMMCMA vrea sa cumpere servicii de 3,9 milioane de lei, iar pentru evaluarea barierelor administrative de natura legislativa cu care se confrunta mediul de afaceri si pentru constituirea unui sistem durabil pentru monitorizare si evaluare ulterioara are un buget de 2,9 milioane de lei. Sumele nu includ TVA, iar termenul limita de primire a ofertelor este 27 august, respectiv 28 august.

Un alt contract vizeaza achizitia de servicii pentru elaborarea strategiei guvernamentale pentru imbunatatirea si dezvoltarea mediului de afaceri, pentru 2,9 milioane lei, fara TVA, cu termen limita pentru primirea ofertelor 31 august.

In anunturile Ministerului se precizeaza ca alegerea licitatiei accelerate este justificata prin dispozitiile Ordinului nr. 51/2009 al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (privind accelerarea procedurilor de licitatie restransa si negociere cu publicare prealabila a unui anunt de participare) si de necesitatea recuperarii intarzierii la graficul de derulare a activitatilor prevazute in documentatia contractului de finantare cu Autoritatea de Management.

MIMMCMA a incheiat in luna aprilie cu Ministerul Administratiei si Internelor cele cinci contracte de finantare prin Programul Operational de Dezvoltare a Capacitatii Administrative.

Proiectele au perioade de implementare cuprinse intre unu si doi ani.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#criza, #minister, #imm, #firme, #birouri, #afaceri , #Ministerul IMM