Sunt IMM-urile coloana vertebrala si motorul economiei?

Joi, 09 Mai 2013, ora 12:57
2410 citiri
Sunt IMM-urile coloana vertebrala si motorul economiei?

Rolul IMM-urilor in economia romaneasca, precum si fragilitatea si subfinatarea cronica de care acesta sufera, cu toate ca ofera de lucru la aproape trei milioane de romani, sunt printre subiectele principale care vor fi dezbatute in cadrul celei de-a treia editii a evenimentului "SOS-IMM-urile!" - "Ce reprezinta IMM-urile pentru economia Romaniei".

Evenimentul va avea loc pe 14 mai 2013, la sala Mitita Constantinescu a Bancii Nationale a Romaniei, iar printre participanti se vor regasi Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

De asemenea, cele trei paneluri din cadrul evenimentului vor fi moderate de Valentin Lazea, economistul sef al Bancii Nationale, Cristian Ionescu, Country Manager Expense Reduction Analysts si Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti si CEO BCR Pensii.

Gea Strategy&Consulting va prezenta, cu aceasta ocazie, o analiza care evidentiaza patru probleme majore ale sectorului IMM: rezilienta, masa critica, structura si marimea.

Firma de consultanta va prezenta cu aceasta ocazie si solutii pentru remedierea diverselor probleme, pentru a putea descatusa potentialul IMM - urilor, care contribuie la cresterea economica si deasemenea considerente legate de programarea fondurilor UE 2014-2020 vis-a-vis de sectorul IMM, iar Bursa de Valori va veni cu solutii concrete de finantare.

In acest context, Maria Grapini ministru delegat pentru Inteprinderi Mici si Mijlocii, Turism si Mediul de Afaceri considera ca"etica in afaceri este atitudinea care poate schimba radical mediul de afaceri, deoarece duce pe termen lung la posibilitatea scaderii presiunii fiscale, la concurenta loiala si la dezvoltarea afacerilor construite profesionist".

In plus, Lucian Anghel, presedinte Bursa de Valori Bucuresti & CEO BCR Pensii, afirma ca "fructificarea oricaror alternative de finantare a IMM-urilor este esentiala pentru mentinerea si crearea de locuri de munca, dezvoltare economica sustenabila si creare de valoare adaugata nu doar pentru aceste companii cat si pentru Romania.

Intr-un moment in care accesul la finantare poate face diferenta, exista o serie de alternative non-bancare insuficient exploatate de companiile dinamice si cu o poveste de success ce merita ascultata. Piata de capital, prin multitudinea de instrumente de finantare pe care le poate oferi, ar putea reprezenta una dintre alternativele de atragere de fonduri pentru IMM-uri".

Evenimentul organizat de Oxygen Events face parte din seria "Romania, INCOTRO?", iar printre parteneri se numara Risco.ro si Expense Reduction Analysts.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#eveniment SOS IMM, #evenimente Romania Incotro, #economie Romania IMM, #dezvoltare sector IMM Romania, #probleme sector IMM , #IMM Romania