Lucian Isar explica beneficiile noii legi a IMM-urilor

Joi, 26 Iulie 2012, ora 19:20
5952 citiri
Lucian Isar explica beneficiile noii legi a IMM-urilor

Legea IMM-urilor se numara printre prioritatile Guvernului si va fi atat de eficienta, incat va "discrimina pozitiv" firmele de dimensiuni mici, potrivit ministrului delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar.

"Oamenii de afaceri, de obicei, pun intrebari pertinente, si chiar mai mult, sunt foarte pragmatici. Nu obisnuiesc sa piarda timpul si vin cu probleme care ar trebui sa fie deja rezolvate. Multe dintre ele sunt deja pe masa Guvernului si vor fi si acestea rezolvate. Prioritatile majore in ceea ce priveste dezvoltarea mediului de afaceri sunt la nivel de legislativ. Este legea IMM-urilor care va fi aprobata in perioada de vacanta (...) si care va introduce foarte multe facilitati pentru IMM-uri, aduce nivelul legislativ din Romania la nivelul european al anului 2011 si, pana la urma, discrimineaza, in mod pozitiv, intreprinderile mici si mijlocii", a declarat Lucian Isar.

Printre problemele ridicate de investitori s-a aflat si cea a ariilor protejate din parcurile naturale sau cele legate de obtinerea creditelor pentru cofinantarea proiectelor europene.

"Nu am putut sa raspund tuturor pe loc, dar, din 12 propuneri, trei erau legate de investitii in arii protejate. Tot ce pot sa fac este sa redeschid discutia cu entitatile care se ocupa de asa ceva si, cu siguranta, ii vom invita in discutii pe reprezentantii locali, atat de la administratii, cat si de la ONG-urile care au un cuvant de spus in creionarea spatiului legal", a mentionat ministrul Isar.

Autoritatile duc un marketing agresiv pentru a atrage investitorii

El a afirmat ca, in prezent, se mizeaza pe un marketing agresiv, atat in ceea ce priveste investitorii noi, cat mai ales investitorii care, din diverse motive, au fost indepartati de Romania.

"Sunt foarte multe cazuri. Eu cred ca i-am convins ca revina in Romania si sa ne mai dea o sansa. Practic, in urmatoarea perioada, investitiile vor creste. Numai in domeniul energiei este vorba de investitii de un miliard de dolari, ceea ce nu s-a mai intamplat de multa vreme", a afirmat Lucian Isar.

Noua lege a IMM-urilor, in viziunea oamenilor de afaceri

Noua lege a IMM-urilor va duce la un nou val de infiintari de firme, va inlesni obtinerea unui credit si va institutionaliza mediatorul de credite, adica acea persoana, juridica sau fizica, ce va manageria relatia dintre banca si micul intreprinzator.

Oamenii de afaceri cred ca noua lege a IMM-urilor va duce la o crestere cu 50% a numarului de infiintari de noi firme, dar va avea si capacitatea de a reduce cu 20% numarul celor care falimenteaza.

Noua lege a IMM introduce mediatorul de credite. Cum ii ajuta pe oamenii de afaceri

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a declarat saptamana trecuta ca, in opinia sa, rata firmelor nou-infiintate va creste cu 50% daca va fi aprobata noua lege a IMM-urilor in varianta propusa Guvernului.

Noua lege a IMM-urilor va crea un nou val de firme

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#Lege IMM, #Lucian Isar lege IMM, #autoritati atragere investitori, #Lucian Isar investitori Romania, #oameni afaceri lege IMM , #IMM Romania