IMM-urile sunt responsabile pentru 19% din exporturile Romaniei catre Europa

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 16:00
4674 citiri
IMM-urile sunt responsabile pentru 19% din exporturile Romaniei catre Europa
Foto: CC0 Creative Commons

Microintreprinderile (firmele cu pana la noua angajati) au cea mai mare contributie la exporturile intracomunitare in sase state membre UE: Belgia (unde microintreprinderile sunt responsabile pentru 46% din totalul exporturilor intra-UE), Malta (37%), Ungaria (26%), Marea Britanie (23%), Romania si Suedia (ambele cu 19%), potrivit datelor publicate marti de Eurostat.

La nivel general, Intreprinderile Mici si Mijlocii (pana la 249 de angajati) sunt un motor al economiei UE, creand locuri de munca si contribuind la cresterea economica.

De asemenea, IMM-urile au o contributie substantiala la schimburile comerciale intracomunitare. Aproximativ 98% din companiile care fac schimb cu bunuri in interiorul UE sunt IMM-uri, inclusiv aproximativ 70% care sunt microintreprinderi.

Concret, IMM-urile sunt responsabile pentru 51% din importurile intra-UE si 45% din exporturile intra-UE.

Intreprinderile Mici si Mijlocii contribuie cel mai mult la exporturile intra-UE de bunuri in Cipru (88%) si Letonia (81%) si cel mai putin in Franta (21%) si Germania (26%).

In Romania, IMM-urile sunt responsabile pentru mai putin de jumatate din exporturile intra-UE de bunuri, un procent mai mic decat in Bulgaria si Ungaria, dar mai mare decat in Suedia, Finlanda, Polonia sau Cehia.

De asemenea, in marea majoritate a statelor membre UE, cel putin jumatate din valoarea importurilor intra-UE de bunuri este asigurata de IMM-uri, in principal in Letonia (85%), Cipru (82%), Estonia (79%) si Lituania (78%).

Doar in Franta, Germania, Cehia, Slovacia si Polonia, IMM-urile sunt responsabile pentru mai putin de jumatate din importurile intra-UE de bunuri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#IMM exporturi Romania , #IMM Romania