Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Dirijati banii pentru IMM-uri in mediul rural!

Basescu: Dirijati banii pentru IMM-uri in mediul rural!


Presedintele Traian Basescu le-a cerut parlamentarilor sa se implice in politicile pentru crearea de locuri de munca, astfel incat numarul celor angajati sa ajunga la numarul pensionarilor, si a solicitat dirijarea de bani pentru dezvoltarea IMM-urilor din zona rurala.

In opinia presedintelui, dingura solutie de a da sanse cetatenilor este crearea de locuri de munca. "Niciodata nu vom fi capabili sa sustinem sistemul de pensii daca ramanem cu sase milioane de pensionari si cu patru milioane jumatate de oameni care au locuri de munca.

Trebuie sa aducem numarul de locuri de munca la nivelul numarului de pensionari. E element fundamental al echilibrelor noastre macroeconomice si al prosperitatii Romaniei", a subliniat el.

Basescu a "sugerat" Parlamentului sa dea atentei subiectului locurilor de munca.

"Foarte multi tineri din mediul rural nu-si mai gasesc locuri de munca. Dirijati banii pentru IMM-uri in mediul rural, pentru a da o sansa acestor tineri. Randamentele vor creste mult si in anii urmatori, urmare si a sistemului de subventii si de venituri care se obtin din agricultura.

Locurile de munca insa vor disparea pe masura cresterii randamentelor si a eficientei agriculturii. O politica de fixare in mediul rural a IMM-urilor care sa faca servicii, sa procese productia agricola, este vitala pentru soarta viitoare a satului", a spus presedintele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 3757 ori