Basescu: Dirijati banii pentru IMM-uri in mediul rural!

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 13:40
4055 citiri
Basescu: Dirijati banii pentru IMM-uri in mediul rural!

Presedintele Traian Basescu le-a cerut parlamentarilor sa se implice in politicile pentru crearea de locuri de munca, astfel incat numarul celor angajati sa ajunga la numarul pensionarilor, si a solicitat dirijarea de bani pentru dezvoltarea IMM-urilor din zona rurala.

In opinia presedintelui, dingura solutie de a da sanse cetatenilor este crearea de locuri de munca. "Niciodata nu vom fi capabili sa sustinem sistemul de pensii daca ramanem cu sase milioane de pensionari si cu patru milioane jumatate de oameni care au locuri de munca.

Trebuie sa aducem numarul de locuri de munca la nivelul numarului de pensionari. E element fundamental al echilibrelor noastre macroeconomice si al prosperitatii Romaniei", a subliniat el.

Basescu a "sugerat" Parlamentului sa dea atentei subiectului locurilor de munca.

"Foarte multi tineri din mediul rural nu-si mai gasesc locuri de munca. Dirijati banii pentru IMM-uri in mediul rural, pentru a da o sansa acestor tineri. Randamentele vor creste mult si in anii urmatori, urmare si a sistemului de subventii si de venituri care se obtin din agricultura.

Locurile de munca insa vor disparea pe masura cresterii randamentelor si a eficientei agriculturii. O politica de fixare in mediul rural a IMM-urilor care sa faca servicii, sa procese productia agricola, este vitala pentru soarta viitoare a satului", a spus presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Traian Basescu bani IMM, #declaratii Traian Basescu Parlament, #Traian Basescu locuri munca , #Fonduri IMM