Statul ar putea aloca 1% din PIB pentru finantarea IMM-urilor

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 16:25
2189 citiri
Statul ar putea aloca 1% din PIB pentru finantarea IMM-urilor

Fondurile alocate de la bugetul de stat pentru programe si proiecte de dezvoltare si sprijin pentru IMM-uri ar putea creste de la 0,4% la 1% din PIB, potrivit proiectului noii legi a IMM-urilor care va fi supus aprobarii Guvernului saptamana viitoare.

"In sedinta de Guvern de miercuri speram sa fie aprobata legea 346 din sesiunea de anul acesta. Speram sa treaca cu toate amendamentele pe care le-am facut noi, stranse de la patronate, de la toti cei cu care am lucrat. Din 2004 nu s-a mai intervenit asupra legii. Era normal sa se faca o lege noua pe baza legilor europene. O firma sau o companie nu poate functiona fara finantare. De aceea, cred ca una dintre prevederile importante este cresterea treptata de la 0,4 la 1% din PIB a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru programe si proiecte. O alta etapa importanta este crearea fondurilor de risc pentru ca, fara aceste fonduri de risc, indiferent cat de usor poti infiinta o companie, nu poti sa o duci mai departe", a declarat miercuri presedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM (AIPPIMM), Razvan Ioan Taras.

Potrivit acestuia, alte prevederi importante se refera la reducerea taxelor cu 25%, precum si crearea de fonduri noi de garantare, contragarantare, de fonduri de risc pentru a putea sustine activitatile firmelor.

"Totodata, incercam sa facem o reducere cu 25% a tuturor autorizatiilor si tot ceea ce este nevoie pentru a functiona o firma. Pe de alta parte, vrem sa derulam noi programe prin agentia noastra pentru a ajuta tinerii si celelte forme de SRL-uri", a mai spus Taras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

IMM Plus, autorizat de Comisia Europeană. Câți bani vor fi alocați pentru întreprinderile mici și mijlocii românești
IMM Plus, autorizat de Comisia Europeană. Câți bani vor fi alocați pentru întreprinderile mici și mijlocii românești
Comisia Europeană a autorizat grantul în valoare de aproximativ 12,5 miliarde de lei dedicat programului IMM Plus prin care vor fi garantate credite sau linii de credit ale companiilor din...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#IMM finantare, #sprijin financiar IMM, #alocare fonduri IMM , #Finantare IMM