Nicolescu, CNIPMMR: IMM-urile ar trebui sustinute din fonduri publice

Joi, 12 Iulie 2012, ora 16:30
5707 citiri
Nicolescu, CNIPMMR: IMM-urile ar trebui sustinute din fonduri publice

In aceasta perioada este absolut necesar sa se puna accent pe exploatarea efectului multiplicativ al utilizarii banilor publici, cu atat mai mult cu cat 90% din capitalul romanesc se regaseste la nivelul IMM-urilor, a declarat joi, Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.

Ovidiu Nicolescu a facut aceasta declaratie cu ocazia Forumului aniversar prilejuit de implinirea a 20 de ani de activitate a Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici Mijlocii din Romania (1992 - 2012).

"Conform unui studiu recent, in Romania exista la ora actuala 618.077 patroni de IMM-uri, numarul total al patronilor de firme ridicandu-se la 619.672. In ceea ce priveste repartitia pe categorii de firme, ponderea cea mai mare este detinuta de microintreprinderi (564.353 de firme - reprezentand un procent de 91,07% din totalul societatilor), pe locurile urmatoare situandu-se intreprinderile mici (45.388 de firme - 7,32%), intreprinderile mijlocii (8.336 de firme - 1,35%), si intreprinderile mari (1.595 de unitati - respectiv un procent de 0,26% din totalul firmelor). Tocmai de aceea, este necesar sa se puna accent pe efectul multiplicativ al utilizarii banilor publici, deoarece acestia pot intoarce in economie - in conditiile unei utilizari juste - de pana la peste zece ori valoarea initiala. In conditiile in care sunt acordate milioane de euro de la bugetul statului pentru finantarea unor intreprinderi nerentabile, ar trebui sa se opteze mai degraba pentru sustinerea, din fonduri publice, a intreprinderilor mici si mijlocii", a afirmat Ovidiu Nicolescu.

In ceea ce priveste numarul de salariati din intreprinderile mici si mijlocii, acesta se ridica la 2.583.808 persoane, in timp ce la nivelul tuturor firmelor din Romania lucreaza 3.955.306 persoane.

"Romania dispune de institutiile necesare pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, singurul lucru necesar la ora actuala fiind un set de masuri economice care sa vina in sprijinul IMM-urilor", a mai spus presedintele CNIPMMR.

La finalul Forumului aniversar, CNIPMMR a lansat, in colaborare cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) si Fondul Roman de Contragarantare (FRC), versiunea in limba romana a "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2012", editia a X-a.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#IMM finantare, #IMM fonduri publice, #CNIPMMR sustinere IMM, #bani publici sustinere IMM , #Finantare IMM