Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD sprijina IMM-urile din Moldova

BERD sprijina IMM-urile din Moldova

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat o linie de credit de 15 milioane euro pentru Moldindconbank (MICB), a patra banca din Republica Moldova dupa nivelul activelor, banii urmand sa fie folositi pentru finantarea IMM-urilor, afectate de criza, a anuntat marti BERD, scrie NewsIn.

Bancile din Republica Moldova si-au redus semnificativ activitatea de creditare, ca urmare a crizei financiare globale. Finantarea obtinuta de la BERD va permite Moldindconbank, care are o cota de piata de 11%, sa sustina investitiile si capitalul de lucru al IMM-urilor din Republica Moldova cu imprumuturi pe termen mediu si lung de pana la 1 milion euro.

Imprumutul BERD va fi sustinut de granturi de asistenta tehnica de 90.000 euro.

Pana in prezent, BERD a acordat peste 300 milioane euro in mai multe domenii de activitate din R. Moldova.

La inceputul lui octombrie, BERD anunta ca va semna, pana la sfarsitul anului, o serie de proiecte investitionale cu Republica Moldova, in valoare de 80 de milioane de euro. Banii sunt destinati pentru investitii in transport, infrastructura municipala, precum si in proiecte energetice.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1751 ori
Citeste mai multe despreberd imm moldova