BERD sprijina IMM-urile din Moldova

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 15:04
2057 citiri
BERD sprijina IMM-urile din Moldova

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat o linie de credit de 15 milioane euro pentru Moldindconbank (MICB), a patra banca din Republica Moldova dupa nivelul activelor, banii urmand sa fie folositi pentru finantarea IMM-urilor, afectate de criza, a anuntat marti BERD, scrie NewsIn.

Bancile din Republica Moldova si-au redus semnificativ activitatea de creditare, ca urmare a crizei financiare globale. Finantarea obtinuta de la BERD va permite Moldindconbank, care are o cota de piata de 11%, sa sustina investitiile si capitalul de lucru al IMM-urilor din Republica Moldova cu imprumuturi pe termen mediu si lung de pana la 1 milion euro.

Imprumutul BERD va fi sustinut de granturi de asistenta tehnica de 90.000 euro.

Pana in prezent, BERD a acordat peste 300 milioane euro in mai multe domenii de activitate din R. Moldova.

La inceputul lui octombrie, BERD anunta ca va semna, pana la sfarsitul anului, o serie de proiecte investitionale cu Republica Moldova, in valoare de 80 de milioane de euro. Banii sunt destinati pentru investitii in transport, infrastructura municipala, precum si in proiecte energetice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#berd, #imm, #moldova , #Finantare IMM