Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IMM-urile vor face obiectul inspectiei fiscale o singura data la trei ani

IMM-urile vor face obiectul inspectiei fiscale o singura data la trei ani


Intreprinderile mici si mijlocii vor putea face obiectul inspectiei fiscale o singura data intr-o perioada de 3 ani, urmand totodata sa beneficieze de facilitati fiscale pentru primul an fiscal de la inregistrarea in Registrul Comertului, conform unei ordonante adoptate marti de Guvern.

Ordonanta transpune in legislatia romaneasca documentul strategic "Small Business Act" for Europe adoptat de Comisia Europeana in 2008 si revizuit in 2011. Acest document statueaza 10 principii menite sa ghideze conceptia si punerea in aplicare, atat la nivelul UE cat si la nivelul statelor membre, a politicilor de stimulare a intreprinderilor mici si mijlocii.

Conform ordonantei, inspectia fiscala la IMM-uri va avea loc o singura data intr-o perioada de 3 ani, iar IMM-urile vor benfeficia de facilitati fiscale pentru primul an fiscal de la inregistrarea in Registrul Comertului.

Actul normativ prevede si limitarea introducerii de noi sarcini administrative sau obligatii de raportare pentru IMM-uri in vederea asigurarii unui mediu de afaceri prietenos.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 4146 ori