Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Intesa Sanpaolo Bank aloca 20 mil. de euro pentru finantarea IMM

Intesa Sanpaolo Bank aloca 20 mil. de euro pentru finantarea IMM


Banca Europeana de Investitii, Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing IFN Romania au semnat un acord de finantare de 20 milioane de euro, pentru creditarea proiectelor initiate de intreprinderile mici si mijlocii.

Din imprumutul acordat de Banca Europeana pentru Investitii, o suma de 15 milioane de euro revine Intesa Sanpaolo Bank Romania, iar cinci milioane de euro sunt alocati Intesa Sanpaolo Leasing Romania IFN SA, conform Mediafax.

IMM-urile primesc astfel finantare pentru proiecte din sectorul industriei si al serviciilor, inclusiv turism, proiectelor de infrastructura mici si medii sustinute de autoritatile locale si proiectelor de investitii privind domeniul energiei, protectia mediului inconjurator, sanatate si educatie.

Potrivit acordului, cel putin 70% din valoarea creditelor vor fi alocate proiectelor initiate de IMM-uri si companii cu pana la 3.000 de angajati.

Peste 60% din portofoliul Intesa Sanpaolo Bank este reprezentat de clienti IMM.

Incepand cu 1991, BEI a acordat imprumuturi in Romania in valoare totala de circa noua miliarde de euro.

Din aceasta suma, aproximativ 900 de milioane euro, inclusiv imprumuturile semnate luni, reprezinta suport pentru punerea in aplicare a proiectelor mai mici ale IMM-urilor, companiilor cu pana la 3.000 de angajati si municipalitatilor.

Si Raiffeisen Bank a semnat un acord cu Banca Europeana de Investitii pentru finantareac IMM-urilor. Valoarea acestui acord este de 45 milioane de euro.

Raiffeisen pune la bataie 45 mil. de euro pentru IMM: Care sunt conditiile de finantare

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3557 ori