Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IMM-uri: Continua acordarea de garantii pentru programul Mihail Kogalniceanu

IMM-uri: Continua acordarea de garantii pentru programul Mihail Kogalniceanu


Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a anuntat miercuri ca este pregatit sa continue acordarea de garantii in cadrul programului Mihail Kogalniceanu, imediat dupa aprobarea plafonului de garantii pentru 2012.

Plafonul anual al garantiilor ce pot fi acordate in conditiile programului pe perioada de implementare 2011-2013 se stabileste de care Ministerul Finantelor Publice si se aproba prin hotarare a Guvernului.

"Proiectul acestei Hotarari de Guvern este deja elaborat de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in calitate de co-initiatori, si se afla in procedura de avizare", se arata intr-un comunicat transmis de FNGCIMM.

Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMMuri (AIPPIMM), in calitate de unitate de implementare a Programului Kogalniceanu, a anuntat ca pentru anul 2012 intentioneaza sa extinda incheierea de conventii de colaborare cu alte institutii de credit. Ofertele de parteneriat se primesc pana pe 31 ianuarie

In anul 2011, toate solicitarile de garantare, corecte si complete, au fost aprobate intr-un termen de maxim 24 de ore, FNGCIMM acordand peste 220 de garantii, cu o valoare medie a garantiei de 78.000 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2858 ori