Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FNGCIMM ar putea garanta proiectele viabile in regiunea Dunarii

FNGCIMM ar putea garanta proiectele viabile in regiunea Dunarii


Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) are in plan garantarea de proiecte viabile incluse in Strategia Dunarii pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM) inovatoare si organizatii de cercetare.

Propunerea FNGCIMM intitulata "Scheme de garantare a creditelor pentru investitii noi, inovatoare si competitive in Regiunea Dunarii - concentrate pe proiecte de cooperare intre Romania, Republica Moldova si Bulgaria" are ca scop imbunatatirea competitivitatii IMM din regiunea Dunarii si facilitarea accesului la finantare adecvata, se arata in comunicatul de presa post-eveniment 'Forumul Inovarii Dunare-Marea Neagra' de la Bucuresti, transmis Agerpres de catre institutie. .

Potrivit studiilor de specialitate, cu cat o investitie este mai inovatoare, cu atat este mai redusa probabilitatea de a obtine un imprumut.

In context, FNGCIMM a afirmat posibilitatea de a garanta proiectele viabile, dar care nu indeplinesc cerintele impuse de institutiile de credit si care adesea nu au capacitatea de a obtine un imprumut din cauza insuficientei garantiilor proprii ale participantilor.

Etapele acordarii de garantii pot fi usor accesibile, utilizand o platforma online pentru analiza solicitarilor de garantare ale coordonatorilor sau participantilor la astfel de proiecte.

Totodata, stabilirea de scheme de garantare a creditelor, adaptate specificului pietelor din regiunea Dunarii, va imbunatati accesul la creditare al IMM inovatoare si al organizatiilor de cercetare.

FNGCIMM a participat, in zile de 22 si 23 mai 2014, la cea de-a patra editie a Forumului Inovarii Dunare-Marea Neagra, cu tema 'Promovarea unui Antreprenoriat Inteligent in contextul inovarii pentru Regiunea Dunare - Marea Neagra'.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3794 ori