Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Serbanescu despre Rompetrol: societatea este falimentara

Serbanescu despre Rompetrol: societatea este falimentara

Analistul economic Ilie Serbanescu a declarat pentru NewsIn ca statul roman a preluat o povara odata cu revenirea in actionariatul Rompetrol Rafinare, in loc sa intre in proces cu aceasta pentru obtinerea celor 570 milioane euro pe care compania ii datora statului.

"Nici nu ma asteptam la altceva. Statul roman a cedat in loc sa intre in proces cu Rompetrol Rafinare pentru obtinerea banilor. A preluat o povara care nu-i aduce nimic", a mentionat Serbanescu.

El a adaugat ca societatea este "falimentara", iar statul roman nu are nimic de castigat in urma revenirii in actionariatul companiei.

Joi a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a Rompetrol Rafinare, prin care s-a decis majorarea de capital prin conversia obligatiunilor in actiuni.


Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, a redevenit actionar la Rompetrol Rafinare (RRC), detinand 44,6959% din actiunile companiei, care trebuia sa plateasca statului roman datoria de 570 milioane euro in contul careia s-au emis obligatiuni in 2003, cu scadenta la 30 septembrie 2010.

Grupul Rompetrol detine astfel 42,4905% din capitalul social al Rompetrol Rafinare, iar alti actionari - 12,8136%. Noul capital social al companiei este, in urma majorarii de capital, de 4.410.920.572 lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1362 ori
Citeste mai multe desprefalimentara romeptrol serbanescu societate