Ilie Serbanescu: leul trebuie sa mai scada

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 13:29
2165 citiri
Ilie Serbanescu: leul trebuie sa mai scada

"In momentul de fata, s-a produs o devalorizare a leului, care ne-a adus la normalitate. Nu poate sa existe o moneda 'breaza' care reprezinta o economie dezastru. Este firesc ca leul sa tina pasul cu acest dezastru", a declarat analistul Ilie Serbanescu.

In opinia acestuia, masurile recent adoptate, printre care cresterea TVA la 24% si scaderea salariilor bugetarilor cu 25%, nu au fost decat un element declansator.

"Ma asteptam la o astfel de evolutie, care a fost, pana acum, artificial ascunsa. Aceste masuri care au venit recent au declansat adevarul", a afirmat Serbanescu.

Analistul economic s-a abtinut sa faca estimari in legatura cu depasirea pragului de 4,5 lei/euro in urmatoarea perioada, asa cum au afirmat importante voci din piata bancara.

"Nu se poate anticipa cu exactitate, ci doar ca tendinta. Din punctul meu de vedere, ca tendinta, leul trebuie sa se mai devalorizeze. Nu pot exprima un prag cifric pentru ca asta este treaba pietei."

Editorialistul Bloombiz a mai spus ca moneda americana este, in acest moment, in ofensiva, in conditiile in care euro are probleme. "Nu dolarul este foarte puternic, ci euro este cel care slabeste".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs, #euro, #ilie, #leu, #serbanescu, #valutar , #stiri Ilie Serbanescu