Ilie Serbanescu: leul trebuie sa mai scada

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 13:29
2165 citiri
Ilie Serbanescu: leul trebuie sa mai scada

"In momentul de fata, s-a produs o devalorizare a leului, care ne-a adus la normalitate. Nu poate sa existe o moneda 'breaza' care reprezinta o economie dezastru. Este firesc ca leul sa tina pasul cu acest dezastru", a declarat analistul Ilie Serbanescu.

In opinia acestuia, masurile recent adoptate, printre care cresterea TVA la 24% si scaderea salariilor bugetarilor cu 25%, nu au fost decat un element declansator.

"Ma asteptam la o astfel de evolutie, care a fost, pana acum, artificial ascunsa. Aceste masuri care au venit recent au declansat adevarul", a afirmat Serbanescu.

Analistul economic s-a abtinut sa faca estimari in legatura cu depasirea pragului de 4,5 lei/euro in urmatoarea perioada, asa cum au afirmat importante voci din piata bancara.

"Nu se poate anticipa cu exactitate, ci doar ca tendinta. Din punctul meu de vedere, ca tendinta, leul trebuie sa se mai devalorizeze. Nu pot exprima un prag cifric pentru ca asta este treaba pietei."

Editorialistul Bloombiz a mai spus ca moneda americana este, in acest moment, in ofensiva, in conditiile in care euro are probleme. "Nu dolarul este foarte puternic, ci euro este cel care slabeste".

#curs, #euro, #ilie, #leu, #serbanescu, #valutar , #stiri Ilie Serbanescu

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”
  10. Un gigant german deschide o nouă fabrică în România. Vor fi angajați sute de oameni