Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un sistem revolutionar de supraveghere a utilajelor Komatsu

Un sistem revolutionar de supraveghere a utilajelor Komatsu
Komatsu a introdus recent sistemul Komtrax pentru monitorizarea si gestiunea utilajelor Komatsu. Acesta permite proprietarilor de utilaje sa cunoasca in orice moment locatia masinii, felul in care este utilizata, precum si defectiunile care apar.

Firma Marcom, infiintata in 1992, a lansat o gama completa de echipamente pentru constructii apartinand unora dintre producatorii mondiali de top. Marcom distribuie in Romania produsele Komatsu (echipamente pentru constructii si stivuitoare), Potain (macarale turn si macarale autoridicatoare), Grove (automacarale), Sennebogen (masini de manipulat fier vechi, lemn si alte materiale) si Gomaco (echipamente pentru drumuri).

Komatsu a introdus recent sistemul Komtrax pentru monitorizarea si gestiunea utilajelor produse de aceeasi firma. Sistemul permite proprietarilor de utilaje sa cunoasca in orice moment locatia masinii, felul in care este utilizata, precum si defectiunile care apar.

Informatia este transmisa de la utilaj printr-un satelit de comunicatii in serverul Komtrax si apoi, printr-un cod de acces, poate fi consultata direct pe calculatorul personal, fara sa fie nevoie de deplasare pana la punctul de lucru, care uneori poate fi la sute de kilometri distanta. Sistemul permite supravegherea intregii flote chiar si in cazul in care utilajele lucreaza in tari diferite.

Consumul utilajului, la control

Komtrax arata coordonatele exacte ale utilajului, deplasarile acestuia in timp real, dar si date precum numarul de ore in care motorul a fost pornit, numarul exact de ore de lucru si chiar consumul zilnic de combustibil. Informatiile sunt transmise zilnic si sunt stocate sub forma unor rapoarte lunare si anuale.

In fiecare zi avariile semnalate in sistemul utilajului, cauza lor precum si modul de solutionare se inregistreaza in Komtrax, permitand echipelor de service sa intervina in timp util in cazul defectiunilor mai grave sau sa anunte pe cei de la punctul de lucru cum anume trebuie procedat in cazul unor defectiuni mai usoare, care nu necesita deplasarea echipei de interventii.

Toate aceste date sunt stocate si astfel se poate cunoaste, in orice moment, intreaga istorie a utilajului din punct de vedere tehnic, ceea ce permite evaluarea sa corecta. In prezent, in Romania exista in jur de 150 de utilaje Komatsu care beneficiaza de toate avantajele sistemului Komtrax.

Profil de companie

In alta ordine de idei, sa notam ca firma Marcom are 70 de angajati si in anul 2006 a inregistrat o cifra de afaceri de 46 de milioane de euro. In afara sediului central din Bucuresti, exista reprezentante Marcom in orasele Arad, Turda, Deva, Iasi, Brasov si Constanta.

De asemenea, compania japoneza Komatsu, fondata in anul 1921, este astazi pe locul doi in lume ca si cota de piata in industria utilajelor de constructii, avand vanzari nete de peste 14.500 milioane dolari. Detine 199 de fabrici si reprezentante in intreaga lume si este una dintre cele trei companii full-line din lume, la categoria echipamente pentru constructii, minierit si alte aplicatii conexe.

In ultimii sapte ani Komatsu a vandut 319.900 de utilaje, cea mai mare piata a sa fiind Japonia, urmata de Europa. Din totalul echipamentelor vandute aproape jumatate au fost excavatoare hidraulice.

Nu in ultimul rand, ar fi de subliniat ca, in anul 2001, Komatsu a produs buldozerul D575A-3, cel mai mare din lume (foto 2).

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1880 ori