Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rotaract Sparks: prima conferinta dedicata antreprenoriatului social

Rotaract Sparks: prima conferinta dedicata antreprenoriatului social


Prima editie a Rotaract Sparks, conferinta dedicata antreprenoriatului social, organizata de catre Clubul Rotaract Triumph, va avea loc vineri, 9 decembrie, intre orele 10.00-18.30.

Conferinta, care se adreseaza atat publicului larg, pentru a il familiariza cu principiile antreprenoriatului social, cu impact pozitiv asupra comunitatii, cat si tinerilor cu viziune antreprenoriala, va avea loc la Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti.

Participantii sunt incurajati sa descopere si sa implementeze noi modele de business,sustenabile, cu beneficii pentru toti stakeholder-ii implicati si orientate pe termen lung catre dezvoltarea societatii si cresterea bunastarii comunitatii in care traiesc.

In cadrul conferintei vor fi prezentate principiile de baza ale antreprenoriatului social, precum si modele de succes si exemple de buna practica in domeniul afacerilor sociale.

Conferinta are si o componenta practica, care va consta in patru workshop-uri functionand pe principiul de "crowd-source consulting". Patru tineri selectati in prealabil, cu idei de afaceri sociale, isi vor prezenta ideea si planul lor de afaceri unui public de specialisti, care le vor oferi astfel feedback si consultanta gratuita pentru imbunatatirea planului lor de afaceri.

Vorbitorii care au confirmat prezenta:

- Julie Caulier-Grice, programme manager pentru Dialogue Cafe network - o afacere sociala care se bucura de sustinerea ONU prin programul Aliantei Civilizatiilor;
- Olivier Vanden Eynde, fondatorul Close the Gap, o afacere sociala deja implantata in mai multe regiuni de pe Glob, avand sustinerea UNICEF dar si a unor parteneri de prestigiu din zona de business (KLM, Deloitte, etc.);
- Istvan Mar - Coordonator de Proiect la Civitas / Fructul Secuiesc;
- Iulian Ifrim - Coordonator de Proiect, Viitor Plus / Atelierul de Panza;
-Wajiha Haris - Pre.edinte Funda.ia Scheherazade;
-Magor Csibi - Country Manager WWF Romania; Danube Carpathian Programme Romania (TBC);

Parteneri principali ai primei editii Rotaract Sparks sunt Biblioteca Centrala
Universitara, Rotary Club Triumph, Keemark Travel, Ibis Palatul Parlamentului, Pepsi, Vascar si Turism Euro Club.

Parteneri promovare si media: Intact Media Group, Junior Chamber International, Radio Romania Actualitati, Ghimpele, Business24 si Business Review.

Rotary Club Triumph Bucuresti a fost infiintat in toamna anului 2009 si s-a implicat activ in societatea civila, punand bazele unor proiecte umanitare si culturale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2224 ori