Provocare noua pentru berari: fabrici mobile de imbuteliere la doza

Joi, 21 August 2014, ora 16:26
5503 citiri
Provocare noua pentru berari: fabrici mobile de imbuteliere la doza
Foto: bristolbeerfactory.co.uk

Micile fabrici de bere de peste Ocean nu mai sunt nevoite sa investeasca in linii tehnologice de imbuteliere la doza a berii. Acum au la dispozitie un concept extrem de util: firmele cu linii mobile de imbuteliere care colinda de la o fabrica la cealalta.

Procedeul oarecum inversat de a deplasa linia tehnologica de imbuteliere de la o fabrica la alta a aparut in urma lipsei de interes a proprietarilor de fabrici de bere locale de a investi in achizitionarea unor linii de imbuteliere, scrie Wall Street Journal.

Astfel, peste 20 de companii nou infiintate au luat cu asalt acest segment, oferindu-si serviciile catre micii producatori de bere din State. Peter Rickert Jr a infiintat firma We

Can Mobile Canning in urma cu doi ani, iar acum opereaza in nu mai putin de sase state.

Firma sa are 10 angajati care opereaza liniile mobile de imbuteliere la doza. Echipamentul cantareste aproximativ 230 de kilograme, poate fi operat de doar trei oameni, iar in sase ore acestia imbuteliaza peste 5500 de doze de bere.

Piata virgina

Cele peste 20 de companii de acest tip se pot lauda ca fac primii pasi pe o piata inca virgina. In Statele Unite, ultimul raport al asociatiei berarilor mentiona existenta a peste 3000 de fabrici de bere, un numar dublu fata de cel inregistrat in urma cu un deceniu. Investitia initiala pentru mai toti proprietarii de linii mobile de imbuteliere la doza a constat in achizitia echipamentului.

Un echipament mobil, care permite si imbutelierea a 40 de doze pe minut, este vandut de fostul expert IT, Michael Horn cu 125.000 de dolari. Altele se vand si cu sume de 80-90 de mii de dolari. Horn a renuntat la cariera din IT si s-a dedicat propriei afaceri, Old Dominion Mobile Canning. Firma lui Michael Horn produce echipamentul mobil de imbuteliere a berii, dar si imbuteliaza in acelasi timp.

Avantajele primeaza

Marea problema a berarilor americani o reprezinta insa gusturile clientelei. Pentru consumatorul din Statele Unite, berea la cutie este similara cu un produs slab alcoolizat si lipsit de savoare.

Pana acum, fabricile de bere din interiorul statelor americane si-au obisnuit clientii cu doua tipuri de ambalaje a acestei bauturi: berea la sticla si berea la butoi. Avantajele economice aduse afacerii primeaza insa in fata preferintelor clientelei: costurile de expeditie pentru berea imbuteliata la doza se reduc cu o treime fata de cele pentru o cantitate similara ambalata in sticle, iar termenul de valabilitate se dubleaza. Doua motive care ii conving pe producatorii de bere priveasca interesati noua oferta.

Potential global

Desi pana acum, liniile mobile de imbuteliere la doza traseaza drumuri doar intre fabricile de bere din Statele Unite, potentialul afacerii este unul global. In anumite state europene, precum Cehia, Slovacia sau chiar Germania si Marea Britanie, numarul fabricilor de bere locale este unul considerabil.

Desigur, si in aceste state problema cea mai mare va fi refuzul clientilor de a accepta un nou ambalaj al bauturii lor preferate.

In Romania, numarul unitatilor de productie a berii a scazut dramatic in ultimele doua decenii, peste 100 de fabrici locale inchizandu-si portile. Probabil, printre putinele marci locale care au rezistat si a caror comercializare se face in continuare in ambalaje de sticla, butoaie sau PET-uri de plastic se numara: Hategana, Azuga, Ciucas si Trei Stejari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#imbuteliere bere, #producatori bere, #linii mobile imbuteliere , #Stiri Idei afaceri