Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Plafar Bucuresti va fi privatizata

Plafar Bucuresti va fi privatizata
Plafar Bucuresti va fi privatizata si restructurata prin vanzarea unui pachet de 51% din actiuni catre un investitor strategic sau consortiu de investitori, selectati prin negociere pe baza de oferte angajante imbunatatite si irevocabile, pe baza unei strategii aprobate, miercuri, de Guvern.Statul este unicul actionar al Plafar, prin Ministerul Economiei si Comertului (MEC).
Strategia de privatizare a Plafar, propusa de MEC, prevede ca investitorul care va prelua compania sa asigure un program de investitii pentru modernizare si dezvoltare, urmand ca, pe masura realizarii acestora, sa majoreze capitalul social cu contravaloarea investitiilor asumate si realizate.

Totodata, investitorul strategic va realiza un aport in numerar, cu titlu de capital de lucru, care nu va fi inclus in volumul de investitii angajat si care va putea fi utilizat pentru plata materiilor prime, materialelor necesare productiei firmei, precum si pentru plata datoriilor catre creditori.

Restructurarea Plafar, in vederea privatizarii, va avea loc prin vanzarea activelor care nu au o contributie directa la realizarea obiectului principal de activitate al firmei sau care nu au o activitate economica viabila.

Potrivit proiectului initial de privatizare a Plafar, un pachet de 10% din actiunile firmei urma sa fi vandut salariatilor. Aceasta prevedere a fost eliminata ulterior din textul actului normativ.

Plafar Bucuresti a fost infiintata in 1999, prin reorganizarea Regiei Autonome Plafar, avand ca obiect de activitate productia, industrializarea si comercializarea plantelor medicinale, aromatice si toxice din culturi si flora spontana.

Capitalul social este, potrivit MEC, de 2,02 milioane lei, valoarea nominala a unei actiuni fiind de 10 lei. Plafar are opt sucursale si acoperire teritoriala la nivel national. Societatea a mai fost scoasa la privatizare de cateva ori, prima data in anul 2000.

Plafar a incheiat anul 2005 cu pierderi de 3,7 milioane lei, de peste trei ori mai mari comparativ cu rezultatul din anul precedent, desi veniturile companiei au crescut cu 23%, la 9,49 milioane lei.


Mediafax


directNews.ro - Topul blogurilor
Recomandari 19 Octombrie 2006

1.Dragos Dehelean: Cum aflu ce scriu blogurile despre compania mea?
Pentru specialistii in relatii publice care au inceput sa fie preocupati de ce vorbesc bloggerii despre compania lor, m-am gandit sa recomand 2 surse (cele mai autoritare din punctul meu de vedere). Daca nu le foloseati pana acum, va recomand sa incepeti cu o cautare dupa numele companiei sau al vostru.

2.Wheels.Ideo.ro: Land Rover cu sasiu de aluminiu
Land Rover se pare ca va urma exemplul Jaguar in reducerea greutatii pe modelele sale. Jaguar foloseste aluminiul pe modelele sale Xj si XK cu mare succes, inlocuirea otelului aduce mari avantaje in ceea ce priveste siguranta dar in acelasi timp reduce considerabil greutatea automobilului. Primii care au introdus aceasta tehnologie au fost ingenerii de la Lotus pe primul Elise.

3.Doctorescu: Pestele si fructele de mare - bune sau rele?
Ca raspuns la cererea formulata de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), the Institute of Medicine reevalueaza dovezile despre beneficiul si riscul asociat consumului de peste si fructe de mare.

4.Sapte milioane de internauti
Peste 2.500 de copii si tineri au accesat in ultimele trei saptamani Internetul prin intermediul echipamentelor puse la dispozitie de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), a declarat, luni, ministrul de resort, Zsolt Nagy, la inchiderea oficiala a caravanei "Lasa-ti amprenta pe net!". Campania si-a propus ca pana in 2007 rata de penetrare a utilizarii Internetului in randul populatiei sa creasca de la 28 la suta la 33 la suta, pana la aproximativ sapte milioane de utilizatori.

5.Catalin Tolontan: Fratia gemului de visine
Un articol de Victor Ciutacu de la Jurnalul National. Dincolo de incredibila lectie oferita de numitii "galactici" in Ghencea unor fotbalisti mustind de prosternatie in fata sclipiciului glamour de Madrid, marele meci care a isterizat o tara ne va ramine-n minte prin citeva evenimente epocale conexe.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1675 ori