Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oamenii de afaceri romani sunt invitati sa investeasca in Pakistan

Oamenii de afaceri romani sunt invitati sa investeasca in Pakistan


Presedintele Camerei de Comert si Industrie din Karachi, Muhammad Haroon Agar, doreste ca oamenii de afaceri romani sa vina sa investeasca in Pakistan. El a transmis acest mesaj ambasadorului Romaniei in aceasta tara, Emilian Ion, relateaza miercuri site-ul The News International.

In cadrul unei discutii private cu ambasadorul roman, Muhammad Haroon Agar a subliniat potentialul real existent in Pakistan, cu toate punctele sale forte, conform sursei citate.

El i-a explicat diplomatului roman ca Romania este a saptea cea mai importanta piata din Uniunea Europeana si ca are un potential enorm pentru produse pakistaneze, in special textile.

"Exista o oportunitate excelenta pentru antreprenorii pakistanezi sa colaboreze in sectoarele de textile si pielarie din Romania. Pakistanul poate furniza materie prima pentru procesare, iar Romania sa dea acesteia plusvaloarea", a continuat Agar.

"Pakistanul a beneficiat destul de mult de pe urma echipamentelor industriale romanesti (...), iar Romania importa bunuri textile, piele, orez si alte produse alimentare si nu numai din Pakistan. Dar nivelul actual de schimburi comerciale bilaterale este nesemnificativ", a apreciat oficialul pakistanez.

Pe de alta parte, Pakistanul ar putea reprezenta o poarta de acces pentru Romania catre regiunea SAARC si republicile din Asia Centrala. Pakistanul, in calitate de destinatie profitabila pentru investitori, pune la dispozitie pachete atractive pentru investitorii romani in vederea cresterii influxurilor de capital, potrivit lui.

Totodata, el si-a exprimat multumirea fata de initiativa Pakistan-Romania Business Council, creat pentru a facilita dialogul intre oamenii de afaceri din ambele tari sub patronajul ambasadorului Emilian Ion.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1941 ori