Oameni de afaceri, catre Ponta: Nu mai vrem sa fim "suspectii de serviciu"

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 09:39
2180 citiri
Oameni de afaceri, catre Ponta: Nu mai vrem sa fim "suspectii de serviciu"
Foto: gandul.info

Oamenii de afaceri reuniti in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei i-au transmis premierului Ponta, intr-o discutie la Guvern, ca vor sa iasa din paradigma in care in care cei din business sunt "suspectii de serviciu" dupa ce acesta a reluat ideea ca evaziunea este amenintare la siguranta nationala.

"Vreau sa va multumesc si sa va asigur ca in acest an vom lucra si mai bine decat am facut-o in 2014 si 2013 si cu speranta ca vom fi parteneri in proiectele importante.

Cred ca anul nu a inceput rau, mai bine zis a inceput bine, nu avem nicio taxa si impozit in plus, ba avem unele scazute, CAS-ul, dupa cum stiti foarte bine si va multumesc de sprijin, taxa pentru constructiile speciale, de la 1,5, la l%, TVA-ul pentru pachetele all inclusive, masuri de stimulare economica, si rezultatele economice le-am vazut, si anume cresterea locurilor de munca in zona privata, cresterea incasarilor bugetare.

Tine de noi acum sa reusim sa combatem evaziunea fiscala si am spus ca evaziunea fiscala, din punctul meu de vedere, este o amenintare la siguranta nationala, in egala masura, coruptia.

Cum luptam cu coruptia, trebuie sa luptam si cu evaziunea fiscala", le-a spus Ponta reprezentantilor oamenilor de afaceri, membri ai Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, potrivit Mediafax.

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania(AOAR), Florin Pogonaru, i-a spus premierului ca ii multumeste pentru atitudinea sa pro-business, pe care Ponta a avut-o in relatia cu membrii Coalitiei, dar ca oamenii de afaceri vor sa iasa din paradigma ca sunt "suspectii de serviciu" daca sunt in business.

"Unul din subiectele de astazi vrem sa fie spiritul asta al atitudinii pro-business. Sa se inteleaga ca cresterea economica vine si de la cei de fata si vrem sa iesim dintr-o paradigma de a fi suspectii de serviciu daca suntem in business", a aratat Pogonaru.

In momentul in care premierul a cerut ca presa sa paraseasca sala in care avea loc aceasta discutie, un alt membru al Coalitiei, Mihai Bogza, afirma ca unul dintre subiectele prioritare pe care doreste sa-l abordeze se refera la Legea insolventei persoanelor fizice.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#oameni afcaeri reuniti, #Florin Pogonaru Asociatia Oamenilor de Afaceri , #Stiri Idei afaceri