Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fuziunile si achizitiile pe piata mass media din Europa ar putea atinge 40 miliarde euro in 2007

Fuziunile si achizitiile pe piata mass media din Europa ar putea atinge 40 miliarde euro in 2007

In acest an companiile de media din Europa ar putea fi tinta unui numar de 175 de operatiuni de tip fuziuni si achizitii, cu o valoare de aproximativ 40 miliarde euro (52 miliarde dolari), potrivit unui raport dat publicitatii marti de firma de audit financiar PricewaterhouseCoopers, informeaza Bloomberg.

Raportul PwC apreciaza ca in 2007 marile companii de media ar putea cumpara companii de media online, in incercarea de a-si apara cota de piata si a compensa scaderea produselor si serviciilor traditionale de media. In plus, fondurile de investitii, care anul trecut au fost responsabile pentru trei din primele patru mari tranzactia de pe piata media din Europa, vor ramane active si in acest an.

In 2006 au fost finalizate un numar de sase tranzactii, fiecare cu o valoare de peste un miliard de euro, ridicand cu 75 de procente valoarea totala a fuziunilor si achizitiilor derulate pe piata media, pana la 43 miliarde euro. Daca se exclud insa fuziunile si achizitiile de pe piata britanica, tranzactiile de pe piata media din Europa au crescut anul trecut cu 123 de procente, pana la 37 miliarde euro.

'Ne apropiem de valorile record inregistrate in 2000, despre care multi spuneau ca nu vor mai fi inregistrate vreodata', se arata in raportul PwC. In anul 2000, pe piata media din Europa, au fost inregistrate 186 de fuziuni si achizitii, in valoare de 52 miliarde euro.
Semnificativa anul trecut a fost preluarea grupului VNU, aflat in proprietatea Nielsen Media Research, de catre un consortiu ce a inclus si fondul de investitii Kohlberg Kravis Roberts & Co. pentru suma de 7,6 miliarde euro.

Alte tranzactii semnificative incheiate anul trecut au fost preluarea PagesJaunes SA (divizie a France Telecom SA) de catre KKR pentru 3,31 miliarde euro si preluarea a 50,5 procente din actiunile ProSiebenSat.1 Media AG de catre KKR si Permira Advisers LLP pentru 2,1 miliarde euro.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1116 ori