Cum sa-ti promovezi afacerea cu ajutorul internetului

Joi, 14 Februarie 2008, ora 10:38
2916 citiri
Cum sa-ti promovezi afacerea cu ajutorul internetului

Ai cumva o companie care are un buget scazut pentru publicitate? Daca acesta este cazul, exista o varietate de metode noi si iefine de a-ti promova afacerea.

1. Fa-ti un site web. Poti sa ti-l construiesti singur sau poti plati pe cineva sa ti-l faca. In cazul in care alegi ultima varianta, ori platesti o companie pentru crearea si dezvoltarea sa, ori angajezi pe cineva care sa se ocupe permanent de el. Avantajele acestei alegeri sunt evidente daca vrei sa-ti dezvolti site-ul. Daca vrei ceva mai putin pretentios, poti sa-ti faci unul simplu si sa platesti foarte putin pentru inregistrarea numelui domeniului si pentru taxele de hosting.

2. Foloseste publicitatea "pay per click". Poti stabili un pret pe care esti dispus sa-l platesti de fiecare data cand cineva acceseaza linkul tau, si doar atunci. Daca nimeni nu acceseaza acest link atunci nu trebuie sa platesti nimic. Ti se permite sa stabilesti un buget zilnic de publicitate si ai libertatea de a anula si de a-ti reporni campania atunci cand doresti.

3. Trimite-ti numele catre mai multe directoare ale companiilor. Poti cauta pe internet directoare gratis si vei gasi destule linkuri catre locurile unde vrei sa-ti faci publicitate.

4. Inscrie-te si discuta pe forumuri si bloguri. Aceasta este o modalitate de a ajuta la promovarea produselor sau serviciilor tale. Posteaza doar in cele care nu resping publicitatea. Nu toate blogurile sau forumurile permit posturile publicitare. In unele cazuri ve fi nevoit sa platesti o taxa pentru a-ti face publicitate.

5. Foloseste marketingul prin e-mail. Poti crea liste de clienti sau de potentiali clienti cu care poti pastra legatura in mod regulat. Acest lucru nu este recomandat de unii, datorita politicilor anti-spam. Solutia cea mai buna este sa faci mailurile tale cat mai personale cu putinta. Adreseaza-te interlocutorului, nu trimite un mail general.

De obicei, pentru a porni un website pentru afacerea ta, trebuie sa cumperi un program de hosting. Un pret bun pentru un asemenea program este de 10-14 euro pe luna. Poti cumpara magazine virtuale, site-uri de e-commerce, al caror pret este de aproximativ 60 euro pe luna.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...