CCIR se implica in organizarea expozitiei mondiale Shanghai 2010

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 18:44
3750 citiri
CCIR se implica in organizarea expozitiei mondiale Shanghai 2010

Shanghai va gazdui timp de 6 luni (01 mai - 31 octombrie 2010) cea mai mare expozitie mondiala din istorie, eveniment la care sunt asteptate sa participle 200 de tari si 50 de organizatii internationale.

Tema aleasa este "Un oras mai bun, O viata mai buna" si este dezvoltata in subtemele: "Blending of multiple cultures in the city" (Amestecul multicultural in oras), "Prosperity of urban economy" (Prosperitatea economiei urbane), "Innovation of science and technology in the city" (Inovatia sttiintei si tehnologiei in oras), "Promotion of harmonious urban communities" (Promovarea unor comunitati urbane armonioase) si "Interaction between the city and the country side" (Interactiunea oras-sat).

Se preconizeaza ca Expo Shanghai 2010 va genera cel mai mare numar de vizitatori din istoria expozitiilor mondiale, peste 70 milioane de vizitatori din intreaga lume, din care 10% la standul Romaniei.

Complexul expozitional din Shanghai este amplasat pe malurile raului Huangpu, intre podurile Lupu si Nanpu, de-a lungul a 8,3 km, acoperind o suprafata de 5,28 kilometri partrati.

EXPO Shanghai 2010 va contribui substantial la promovarea, prin canalele specializate, a statelor ?i organizatiilor participante, la internationalizarea brandului de tara, sub cupola sa urmand sa se creeaze ?i sa se dezvolte retele de networking inter-culturale, cu implicatii in configuratia economica si politica a jucatorilor participanti.

La cel mai mare eveniment expozitional al anului 2010 vor participa 200 de tari ?i 50 de organizatii internationale. Cifrele sunt impresionante: pentru aceasta expozitie mondiala China a alocat un buget estimat la 3,5 miliarde dolari, s-au construit 300 de hoteluri si 6 linii ferate urbane ca sa faca fata celor 388.000 de vizitatori asteptati zilnic la expozitie.

Uniunea Europeana participa cu un stand propriu in premiera la o expozitie universala in afara granitelor sale.

Romania va participa la aceasta expozitie, in cel mai mare efort de promovare externa de dupa 1990, printr-un intr-un stand propriu. Bugetul tarii noastre pentru participarea la expozitie este de 5 milioane euro, din care constructia si amenajarea standului vor costa 2,44 milioane euro. Romaniei i-a fost atribuit un spatiu de 2000 m2, aflat in Zona C - Zona Europa, America, Africa. Tarile vecine sunt Croatia, Austria, Luxemburg si Olanda.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei l-a desemnat pe domnul Ovidiu Silaghi, Presedintele CCI Satu-Mare responsabil cu promovarea imaginii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Sistemului Cameral din Romania, la nivel global, la EXPO Shanghai 2010.

Procesul de pregatire pentru participarea Romaniei la expozitia mondiala este coordonat de o echipa din Ministerul Afacerilor Externe, condusa de comisarul general pentru expozitii mondiale, domnul Ferdinand Nagy, subsecretar de stat. 

Pavilionul Romaniei de la Expozitia Mondiala de la Shanghai din 2010 este structurat in jurul conceptului "Orasul Verde" si simbolizeaza angajamentul fata de planul unui "oras verde" oferind o viziune actuala, vibranta si atragatoare despre Romania contemporana.

Este un "Megapolis verde" transpus intr-un design arhitectural sub forma unui mar, o constructie impresionanta, moderna si originala, care va cuprinde zone indoor si outdoor, spatii multifunctionale, inclusiv studiouri virtuale, destinate reprezentatiilor culturale, multimedia, dar si evenimentelor si conferintelor pe teme economice. 

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#CCIR, # Shanghai, # expozitie , #Stiri Idei afaceri