Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile de nisa cresc economia nemteasca

Afacerile de nisa cresc economia nemteasca
Lideri mondiali pe segmentul de ornamente pentru acvarii (Tetra), pe cosuri pentru supermarketuri (Wanzl), toalete mobile (Adco) sau nasturi pentru imbracaminte (Deutsche Knopf-Union), acestea sunt afacerile mici care dau forta economiei Germaniei, scrie AFP, in cadrul unei analize comparative despre businessurile care se dezvolta in vestul Europei

"Campionii ascunsi", asa cum numeste specialistul in marketing Hermann Simon afacerile de nisa, asigura nu doar diversitate in productie, ci si fonduri importante in produsul intern brut al tarii. In Germania, functioneaza circa 1.000 de companii de elita, cu productie pe segmente foarte restranse de piata.

Pentru a face parte din aceasta "elita" a companiilor mici si mijlocii, trebuie sa fii pe podiumul mondial sau cel putin lider european, comenteaza AFP. Afacerile de nisa demarate in Germania domina intre 70a si 90a din segmentul de piata in care sunt prezente la nivel international.

Un sector bine reprezentat in Germania dintotdeauna este cel al utilajelor: "campionii" se numesc G.W. Barth, de neinvins in industria ciocolatei, si Hauni, in industria tigaretelor. Reteta succesului: "sa ataci un segment de nisa si sa-ti propui sa vinzi la nivel mondial", explica Simon.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=337494>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2498 ori