Cafeaua, o afacere care nu cunoaste criza: Descopera reteta succesului chiar de la Mihail Florescu

Luni, 27 August 2018, ora 10:17
8711 citiri
Cafeaua, o afacere care nu cunoaste criza: Descopera reteta succesului chiar de la Mihail Florescu
Foto: Mihail Florescu, Leonard Caffe

Dragi prieteni, intre zilele de vacanta si pregatirea deschiderii a doua noi magazine in franciza Leonard Caffe, unul in Cluj, cealalt in Tg. Mures, astazi va propun sa ne incepem saptamana la o discutie despre cum proprietatile irezistibile ale cafelei, care se manifesta doar atunci cand ea este proaspat prajita, ofera o frumoasa si sigura oportunitate de afaceri.

Avand ocazia sa cunosc indeaproape tari cu traditie in industria cafelei, in intreaga lume, imi doresc foarte mult sa vad ca si in Romania se face pasul major catre maturizarea pietei. Acesta nu consta in a vedea cat mai multe sortimente de cafele preambalate in urma cu mai multa vreme pe rafturile supermarketurilor, ci sa se dezvolte cat mai multe prajitorii locale mici.

Iata o nisa neacoperita si o oportunitate de afaceri pentru cei care isi doresc sa porneasca pe drumul antreprenoriatului.

Consider ca este obligatoriu ca orice magazin de cafea sa aiba propriul laborator, constand intr-o mica masina de prajit, cu o productie de 2 kg / sarja. Recomand marca Gemma, prezenta in tara de 2 ani.

In functie de gradul de prajire (la un prajit mediu, care dureaza 18 minute, se pierd 12 - 14% din cantitatea cafelei verzi), are o capacitate de 3 sarje / ora, ceea ce inseamna aproximativ 5 kg / ora.

Daca aveti drum in Bd Lacul Tei, langa Farmacia Tei veti descoperi un astfel de mic magazin unde puteti vedea o astfel de masina functionand si intelege de ce produsul aromat rezultat in urma prajirii realizate cu ajutorul ei ii atrage aproape de la sine pe iubitorii de cafea de calitate.

Cumparand la preturi avantajoase cafea verde de la un importator cu traditie, se poate realiza un castig constant si sigur, tinand cont de faptul ca pretul cafelei prajite este, in medie, de 300% mai mare.

Este loc pe piata pentru o astfel de afacere? Daca luam in considerare ca in Italia, la 57 milioane de locuitori sunt peste 1500 de prajitorii mici si mari, iar in Romania daca sunt 100, cred ca raspunsul este evident.

Una din cele mai mari calitati ale cafelei este ca ea sa fie proaspat prajita. Altfel isi pierde foarte mult din proprietati. Odata cu educarea publicului in acest sens, lucru care se intampla deja si il putem observa cu usurinta din comportamentul de consum, cererea va creste tot mai mult.

Iti poti construi un viitor mizand pe cafea?

Premizele pe care le ofera acest produs care face parte din viata zilnica a majoritatii dintre noi sunt incurajatoare: nu cunoaste criza sau fluctuatii sezoniere, pentru ca savuram la fel de mult o cafea aromata atat iarna, cat si vara.

In vacanta pe care mi-am petrecut-o in acest august torid in Cortina D'Ampezzo, Perla Dolomitilor, constanta fiecarei zile, atat in cazul meu, cat si a celorlalti turisti care isi incepeau ziua pe terasele racoroase si cochete, a fost cu siguranta cafeaua, a doua cea mai consumata bautura de pe planeta.

Mihail Florescu, fondatorul Leonard Caffe

Mihai Florescu este pionierul pietei de cafea artizanala din Romania, piata unde a adus, in anul 1991, prima prajitorie cu tehnologie italiana. Creator al Leonard Caffe, brand pe care il dezvolta cu pasiune de peste 27 de ani, sustine micii intreprinzatori pasionati de cafea de calitate pentru a-si deschide propriile cafenele si magazine de specialitate, prin francize pe care le ofera in mod gratuit acestora. Furnizor al Casei Regale, Leonard Caffe este brand autorizat si agreat de grupul Ferrer Rocher inca din 2001.

Mihail Florescu le propune cititorilor Business24.ro o conversatie despre cafea, cu povesti savuroase ce se impletesc cu drumul parcurs de bobul de cafea din cele mai exotice tari de pe Glob pana cand ajunge in ceasca aburinda care ne incanta diminetile, precum si lucruri mai putin stiute despre aceasta.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Mihail Florescu, #Leonard Caffe, #afaceri cafea , #Oportunitati afaceri