Cat te costa sa incepi o afacere de succes?

Joi, 05 Februarie 2009, ora 12:23
4272 citiri
Cat te costa sa incepi o afacere de succes?

Ce afaceri mai sunt profitabile intr-o perioada de criza si mai ales cum este mai bine, sa incepi de la zero sau sa preiei una la cheie? Sunt intrebari la care multi se gandesc in aceasta perioada.

De exemplu, preluarea unei mici afaceri cu un salon de infrumusetare in zona Iancului, din Capitala, ar costa 29.000 euro, in timp ce pretul pentru o spalatorie la cheie, in zona Trafic Greu, bate spre 90.000 euro.

Estimarile de pret apartin consultantilor de la Eurometropola, valorile incluzand atat spatiul, cat si toata logistica necesara, dar si personalul, care ar putea contribui la continuarea succesului afacerii.

"Nevoia actuala de lichiditati ii determina pe micii intreprinzatori sa renunte la afacerile puse cu greu pe picioare cu mult timp in urma si sa le ofere acum spre vanzare.

Acesta este cel mai nou tip de oferte aparute pe piata, care la o prima privire incanta, insa este o provocare sa preiei din mers un business fara a avea garantia ca va functiona si cu informatii minime, sau doar supozitii, despre ceea ce s-ar putea intampla in urmatoarele 6 luni la nivelul economiei nationale", afirma consultantii EuroMetropola.

Potrivit acestora, cei care dispun de 55.000 euro pot prelua in prezent o cafenea la Obor, iar cu 70.000 euro poti cumpara un cabinet stomatologic intr-o clinica privata. Acestea sunt variantele brute ale preturilor, pentru ca recesiunea a mai imblanzit proprietarii care se arata mult mai prietenosi in negociere.

Alte exemple de afaceri care ar merge bine sunt un spatiu comercial cu toata logistica pentru restaurant cu livrare in regim catering, un fast-food utilat, cu vad excelent, o cafenea utilata, un salon remodelare corporala cu aparatura de ultima generatie sala pentru gimnastica aerobica.

Chiar si o patiserie, un cafe-bar sau un cabinet individual in clinica de stomatologie, ori un magazin de haine, un restaurant cu terasa, toate sunt cateva dintre cele mai atractive oferte de "business for sale" lansate numai in ultima luna.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#afaceri, #bani, #intreprinzatori, #lichiditati , #Mici afaceri