Ponturi de business intr-o tara emergenta

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 09:15
4595 citiri
Ponturi de business intr-o tara emergenta

Asia reprezinta un teritoriu atragator pentru oamenii de afaceri care sunt in cautare de profit. Si omul de afaceri Ovidiu Tender a infiintat o societate mixta in India si va investi sume importante in explorarea resurselor minerale.

Gigantii economici din Occident aleg India pentru a investi miliarde de dolari pentru exploatarea petrolului si gazelor de la mare adancime.

Daca te gandesti sa investesti in India, iata cateva ponturi care te vor ajuta in demararea business-ului.

1. Daca te astepti ca afacerea sa se incheie intr-o saptamana, te inseli

Nu pleca cu gandul ca afacerile in India se incheie rapid. Semnarea unui contract poate dura chiar mai mult de o luna, timp in care vor avea loc mai multe intalniri de negocieri.

Daca esti o persoana care isi pierde repede rabdarea, atunci nu te aventura in a dezvolta afaceri in India. Aici, "rabdarea" si "cumpatarea" fac parte din regulile de aur ale unui business.

2. Oricat de bogat ai fi in tara ta, in India nu reprezinti decat un potential partener

Al doilea lucru important pe care trebuie sa il stii inainte de a te intalni cu potentialii tai parteneri din India este legat de faptul ca in aici nu trebuie sa astepti laude.

Poate ca firma pe care o detii face parte din top 10 Forbes, insa aprecierea de care te bucuri in tara ta, nu o vei gasi si in statul asiatic.

3. Unde vrei sa-ti plasezi afacerea?

Inainte de a pleca la drum documenteaza-te. Intre Mumbai si Delhi, cea-a doua varianta poate fi alegerea buna pentru demararea unei afaceri.

In Delhi exista infrastructura mai buna, guvernul face angajari si, nu in ultimul rand, este mai multa curatenie.

In plus, daca pentru afacerea ta vei fi convocat de catre autoritatile din India o data la doua saptamani, Delhi este locul in care trebuie sa ajungi.

4. Nu-ti poti dezvolta afacerea intr-un singur loc

Daca iti stailesti sediul in Delhi, nu inseamna ca afacerea ta trebuie sa se rezume doar la acest oras.

Piata trebuie capturata. Prin urmare, incearca sa iti extinzi afacerea in cel putin 5 orase din India.

5. Ziua incepe tarziu si se termina tarziu

In India, micul dejun se serveste la ora 10-10:30 dimineata. Abia dupa, incep afacerile. Prin urmare, ora cinei va fi de asemenea depasita. La ora 18, oamenii de afaceri din India abia servesc ceaiul de "dupa-amiaza".

Spre deosebire de Romania, oamenii in India nu sunt foarte punctuali. O intalnire de afaceri poate fi reprogramata chiar si in ultimul minut.

6. Inainte de a-ti face rezervare la avion, verifica calendarul religios din India

India este o tara cu foarte multe sarbatori religioase. Aici, comunitatea sarbatoreste impreuna si nu accepta intalniri de afaceri, asa cum te-ai astepta.

Prin urmare, daca nu vrei sa stai o saptamana in India fara sa-ti rezolvi treburile, informeaza-te inainte de plecare.

7. Nu incerca sa dai mana cu o femeie

In general, femeile de afaceri din India nu obisnuiesc sa dea mana cu barbatii. Incearca sa zambesti si sa o saluti pronuntandu-i numele de familie,

Aici, trebuie sa te adresezi folosind doar numele persoanei respective. Prenumele se poate folosi doar in cazul in care partenerul de afaceri iti permite.

Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi...
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
#investitie india, #demarare afacere india, #investitii india ovidiu tender, #ponturi investitie india, #ponturi afaceri india , #Investitii profitabile