Idei de afaceri: Magazinele online pentru diabetici, un business fara zahar, care ingrasa profitul

Duminica, 04 August 2013, ora 13:06
6380 citiri
Idei de afaceri: Magazinele online pentru diabetici, un business fara zahar, care ingrasa profitul

Antreprenorii cu pasiune si vointa pot descoperi nise chiar si in segmentele suprasaturate, cum este cazul comertului online. Cu o investitie de 12.000 de euro, Teodora Kaltenbacher si Daniela Cusnir au deschis magazinul online nosugarshop, pentru ca, spun ele, piata din Romania nu este dezvoltata pe deplin in domeniul produselor fara zahar, dedicate in special persoanelor cu diabet.

"Lovindu-ma la propriu de problema diabetului, prin faptul ca familia mea este afectata de aceasta boala, am tot cautat produse fara zahar. Nu toate magazinele au la vanzare astfel de produse, nu toate produsele contin destule informatii despre ce inseamna consumarea acestora. Am pornit de la o nevoie a familiei mele si m-am gandit ca, daca pot sa-i ajut si pe altii, o fac cu cea mai mare placere", explica Teodora Kaltenbacher cum a inceput ideea afacerii.

Partenera sa, Daniela Cusnir, o sustine si spune ca isi propune sa atraga atentia asupra nevoilor persoanelor cu diabet, care nu gasesc suficiente informatii sau produse speciale pentru acest tip de afectiune.

"Ne dorim foarte mult sa aducem pe piata romaneasca produse noi, sanatoase astfel incat consumatorul sa poata alege ceea ce i se potriveste, ceea ce isi permite si nu in ultimul rand, ceea ce are nevoie. Asa cum am mai afirmat piata din Romania inca nu este dezvoltata pe deplin in acest domeniu si credem foarte mult in sansa noastra", spune antreprenoarea.

Cele doua antreprenoare nu isi fac griji pentru concurenta de pe piata, pentru ca, in acest moment, "magazine online specializate exclusiv in produse fara zahar, pentru diabetici nu sunt multe". De asemenea, nosugarshop.ro va incerca sa stimuleze producatorii locali, prin promovarea in mediul online, "un concurent extrem de puternic pentru orice magazin offline".

Profitul, "indulcit" fara zahar

Pentru businessul lor, deschis la 1 iunie 2013, este prea devreme de a discuta despre profit, dar antreprenoarele spun ca isi propun ca in primul an de functionare profitul obtinut sa se imparta intre promovarea conceptului NoSugarShop.ro si diversificarea gamei de produse oferite clientilor.

In acest moment, cel mai bine se vand indulcitorii naturali, gemurile si sucurile naturale, dulciurile fara zahar, dar si produse si ingrediente pentru cei care urmeaza dieta Dukan: taratele de ovaz si de grau, laptele praf degresat, ori cacaoa.

Clientii care trec pragul magazinului online cheltuiesc, in medie, 100 de lei. "Sunt persoane care au inceput sa constientizeze importanta unei nutritii sanatoase si sunt dispusi sa aloce o suma importanta de bani pentru aceasta", explica antreprenoarea.

Pentru 800.000 de potentiali clienti

La nivel local, nosugarshop.ro se bate cu daibetmag.ro sau cu sugarfreeshop.ro, magazine "cu vechime" in domeniu. In conditiile in care in Romania sunt inregistrati 800.000 de pacienti bolnavi de diabet si fiecare dintre ei are nevoie de cel putin 10 de euro pe zi pentru produse fara zahar, piata produselor pentru diabetici poate ajunge la cateva zeci de milioane de euro.

Pe rafturile marilor magazine au inceput sa apara din ce in ce mai multe produse dedicate acestui tip de pacienti, dar potentialul inca nu este exploatat suficient, astfel incat magazinele online, cum este cazul nosugarshop.ro au sanse foarte bune sa isi rotunjeasca veniturile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#magazin online, #produse diabetici, #produse fara zahar, #nosugarshop , #Investitii profitabile