Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum sa opriti pierderile de fonduri ale companiei dumneavoastra

Cum sa opriti pierderile de fonduri ale companiei dumneavoastra


O companie este ca o nava aflata pe mare, inconjurata de pericole si oportunitati la tot pasul. Unele nave sunt mai mici, altele mai mari, insa toate au ceva in comun: au un echipaj (angajatii), echipamente (utilaje, calculatoare, vehicule etc), o sursa de combustibil (investitiile) si o directie in care navigheaza (strategia).

Daca toate aceste componente functioneaza bine, nava ramane la suprafata si are toate sansele sa ajunga la destinatie, adica sa-si atinga obiectivele. De-a lungul calatoriei, insa, nava se confrunta cu numeroase probleme, mai mici sau mai mari, insa niciuna nu se compara cu a avea o fisura in rezervorul de combustibil. Banii incep sa se scurga prin micile fisuri ale companiei si este posibil sa nici nu observati acest lucru.

O astfel de fisura este pierderea timpului cu reintroducerea documentelor tiparite pentru a le avea in format electronic, ceea ce duce la scurgeri de combustibil si incetinirea navei. Studiile noastre au relevat faptul ca, in medie, 80% dintre angajatii de birou sunt nevoiti sa reintroduca in calculator astfel de documente.

Faceti un exercitiu de imaginatie: sa zicem ca aveti 150 de angajati care trebuie sa reintroduca o pagina de text pe saptamana, iar salariul mediu al acestor angajati este de 500 de euro. Cate ore de munca pierde lunar compania dumneavoastra numai in acest caz? Sa presupunem ca introducerea unei pagini dureaza 15 minute. Astfel, compania dumneavoastra pierde lunar 150 de ore de munca. 150 de ore in fiecare luna! Care este costul anual al acestor ore? - 5625 de euro. Dar ce se intampla daca angajatii trebuie sa introduca mai mult de o pagina saptamanal? Daca nu aveti timp sa faceti acest calcul, accesati linkul de la sfarsitul articolului.

Dar sa nu mai vorbim despre problema, ci despre solutie. ABBYY FineReader 12 este programul care poate repara fisura cauzata de reintroducerea textelor. Este usor de instalat si utilizat. Tot ce trebuie sa faceti este sa scanati documentele tiparite, sa deschideti versiunea scanata (JPEG, PDF etc) in FineReader, iar acesta va recunoaste textul automat.

Rezultatul poate fi salvat in Word, Excel sau alt format editabil, dar si in format PDF in vederea reutilizarii si arhivarii. Programul ofera o precizie inegalabila in recunoasterea textelor, pastrarea formatarii textelor si tabelelor.

Indiferent de dimensiunile companiei, acest program va multumi pe toata lumea: angajatii nu vor mai fi nevoiti sa se chinuie cu reintroducerea textelor, departamentul financiar poate determina cu usurinta profitabilitatea investitiei in acest program, iar expertul IT nu isi va pierde timpul explicand in detaliu cum functioneaza programul. Astfel, toata lumea iese in castig, fisura este astupata definitiv si nava poate inainta cu viteza maxima spre obiectiv.

Pentru a determina cati bani pierde compania dumneavoastra din cauza reintroducerii textelor, utilizati calculatorul nostru on-line.

Incercati FineReader: descarcati si instalati versiunea de test (gratuita timp de 15 zile) de pe site-ul nostru www.abbyy.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2105 ori