Cine ne mai imprumuta acum? Casele de amanet

Joi, 14 Mai 2009, ora 10:23
2164 citiri
Cine ne mai imprumuta acum? Casele de amanet

Cu o traditie de peste zece ani in Romania, casele de amanet intentioneaza sa-si extinda afacerile si mizeaza pe marje de profit de pana la 30% in 2009, micii antreprenori din acest domeniu fiind convinsi ca romanii vor apela si mai mult la astfel de servicii in acest an.

Bogdan Gheorghiu a intrat intamplator in afaceri, la propunerea unei cunostinte care l-a convins ca o casa de amanet este un business foarte profitabil.

"A fost intamplarea sa ne propuna o cunostinta sa ne asociem si sa deschidem o casa de amanet in 1998. Dupa aproximativ un an aceasta asociere a incetat, datorita neintelegerilor, iar eu si sotia mea ne-am retras din societatea respectiva.

Concurenta era destul de redusa pe aceasta piata acum zece ani, intrucat nu existau mai mult de 30 de case de amanet in Iasi.

Acum insa, in opinia antreprenorului, exista peste 100 de case de amanet care activeaza in judetul Iasi, iar la nivelul municipiului, numarul de societati cu profil de activitate similar depaseste 120.

Casa de amanet a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 8 mil. lei (1,86 mil. euro), iar antreprenorul estimeaza o crestere a afacerii in 2009 de pana la 25%, la 10 mil. lei ( 2,3 mil. euro).

"Nu putem estima o marja de profit pentru anul acesta, pentru ca ne-am propus ca in acest an sa ne extindem in toate cartierele iesene si vom avea investitii importante in noile agentii si in campania publicitara", a adaugat el.

Casa de amanet din Iasi practica un comision cuprins intre 0,8% si 1,1% pe zi, insa clientii fideli beneficiaza de discounturi de pana la 50%.

"De asemenea, oferim la promotii reduceri de 50% sau chiar de pana la 100% la comisionul aferent primului contract", a specificat el.

Antreprenorul sustine ca nu poate fi specificata cu exactitate o categorie de clienti-tinta ai companiei, deoarece acestia sunt in general persoane care au nevoie urgenta de bani si vor sa-si rezolve problema intr-o maniera eleganta.

El a adaugat ca, in ultimii cinci ani, au existat peste 57.000 de persoane care au beneficiat de imprumuturi de la casa de amanet pe care o conduce.

Cifra de afaceri din 2008 a fost de circa 492.500 de euro, iar antreprenorul estimeaza o crestere cu pana la 25-30% a profitului in 2009. Casa de amanet practica un comision maxim de 0,5% pe zi, insa acesta poate fi negociat in functie de marimea sumei si de termenul de scadenta a imprumutului. 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#comisioane, #imprumuturi, #investitii, #profit, #servicii , #Investitii profitabile