Flerul lui Buffett in afaceri. Afla o noua investitie profitabila

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 08:34
2935 citiri
Flerul lui Buffett in afaceri. Afla o noua investitie profitabila

Compania Berkshire Hathaway Inc, detinuta de omul de afaceri Warren Buffett, a descoperit o noua investitie profitabila, in ciuda crizei si a anuntat ca va face o achizitie ambitioasa, de 2 miliarde de dolari in ceea ce se presupune ca este "o noua mina de aur".

Reprezentantii gigantului administrat de miliardarul american au declarat ca vor cumpara proiectul solar Topaz, din California, care va fi capabil sa furnizeze energie solara de 550 de megawati, puncteaza Bloomberg.

Mai mult decat atat, proiectul se califica pentru stimulente federale, intrucat constructia sa a inceput luna trecuta si va vinde energie electrica in cadrul unui contract pe termen lung, care a fost semnat inainte ca pretul stabilit pentru acest tip de energie sa scada cu 44%.

Cu alte cuvinte, firma condusa de magnatul Buffett va primi si bani din partea statului american, dar si un pret semnificativ mai mare pentru fiecare wat de energie vandut.

Topaz, care va utiliza panouri solare facute de compania First Solar, ar putea sa fie ultimul mare proiect solar care s-a calificat pentru programul de stimulare al Departamentului Trezoreriei SUA si care va expira acest an.

Baietii american destepti din energie

"Baietii destepti intra in aceste proiecte devreme, pentru ca au foarte multe de castigat", puncteaza Paul Clegg, un analist din cadrul Mizuho Securities, din SUA.

Proiectele First Solar care sunt in prezent construite vand energie la un pret ce variaza intre 14 si 16 centi pentru un kilowatt/ora, conform lui Alan Bernheimer, un purtator de cuvant pentru compania Tempe, din Arizona.

Pana in 2014, se asteapta ca pretul sa scada si sa varieze intre 10 si 12 centi pentru un kilowatt/ora.

Firma First Solar a primit 3,1 miliarde de dolari in garantii pentru imprumuturi federale pentru alte trei proiecte solare, care au fost vandute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#idei afaceri profitabile, #idei afaceri, #warren buffett berkshire hathaway, #warren buffett investitii , #Idei afaceri pe timp criza