Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vrei un job de director executiv? Alege un MBA in SUA

Vrei un job de director executiv? Alege un MBA in SUA


Te-ai gandit la un MBA, care sa nu-ti necesite mult timp, dar care sa-ti aduca prestigiu si un plus de valoare la CV? Atunci alege un MBA in SUA. Patru dintre cele mai bune cinci scoli de business din lume sunt din Statele Unite, potrivit CNN Money

Iata care sunt recomandarile expertilor:

Wharton - Universitatea din Pennsylvania

In programe MBA, Wharton a devenit standardul "de aur", care pe parcursul anilor a transformat cel mai buni directori din lume in cei mai buni lideri.

La un pret de 167.160 de dolari, de aproape cinci ori mai mare decat anul trecut, este de asemenea si cel mai scump program de MBA din America. Odata cu cresterea taxei de inscriere, universitatea a crescut si standardele de admitere.

Infiintata in anul 1881, la Universitatea din Pennsylvania, Wharton este printre primele scoli de afaceri de colegiu din lume. Aceasta scoala de afaceri a fost structurata cu ajutorul unei donatii facute de Joseph Wharton.

Booth - Universitatea din Chicago

Acesta este "stramosul" tuturor programelor MBA din SUA, care a debutat in mijlocul celui de-al doilea Razboi Mondial in 1943. Bazandu-se pe istoria sa bogata, scoala de afaceri Booth ofera un program extins de cursuri predate de cele mai bune cadre universitare de afaceri din lume.

Programul MBA pune accent pe strategie si leadership si este proiectat pentru a consolida pregatirea studentilor in disciplinele fundamentale de afaceri. Un punct forte al programului este acela ca are trei campusuri pe trei continente: centrul orasului Chicago, Londra si Singapore.

Inscrierile incep la sfarsitul lunii iunie, la Chigago in campusul Hyde Park. In cazul in care engleza nu este limba ta materna, University of Chicago Booth School of Business necesita sa treci un test de limba engleza de competenta.

Diploma de MBA o vei primi dupa 21 de luni si trebuie sa platesti la inscriere 148.000 de dolari.

Kellogg - Universitatea Northwestern

Programele MBA oferite de Universitatea Northwestern (Kellogg) au pana in prezent aproximativ 50.000 de absolventi, dintre care un numar considerabil ocupa pozitii executive.

Conceput pentru directorii executivi si pentru cei aflati la mijlocul carierei, programul MBA pune accentul pe munca in echipa, colaborarea inter-culturala, de conducere si adaptabilitate. Kellogg ofera patru programe MBA in fiecare an in doua locatii: Evanson si Miami.

In ambele locatii, profesori de prestigiu ii ajuta pe elevi sa dezvolte instrumente de management general. Cursurile dureaza 22 de luni, insa necesita o experienta in domeniu de 14 ani. Pretul programului este de 159.000 de dolari.

Columbia Business School

Cand vine vorba de programe MBA, aceasta scoala de afaceri reprezinta unul din cei mai mari jucatori din lume. Desfasurat in New York, MBA-ul ofera doua cai: un program "traditional" care se desfasoara vinerea si sambata, dar si un program special care se desfasoara doar sambata.

Elevii inscrisi sunt obligati sa completeze 22 de cursuri, in valoare totala de peste 60 de credite, timp de 20 de luni. Pentru a te inscrie la acest MBA ai nevoie de o experienta in management de cel putin 8 ani. Pretul unui astfel de program este de 154.320 de dolari.

NYU Stern

NYU Stern este un program MBA de 22 de luni la New York, care iti va oferi pregatirea necesara pentru disciplina in afaceri. Programul iti pregateste cunostinte cu privire la pietele de afaceri la nivel mondial.

Programul incepe in fiecare an in lunile august si ianuarie. 35% din elevii care au terminat un astfel de MBA la scoala de afaceri Stern au deja grade avansate in cariera si lucreaza la companii precum Citigroup, ING, Johnson & Johnson, Goldman Sachs, Pfizer si IBM.

Taxele pentru inscrierea la acest MBA sunt de 149.000 de dolari. In prezent, Nouriel Roubini este unul dintre profesorii universitari ai scolii de afaceri Stern.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4501 ori