Monica Soare, Artwin: Nu cunosc nicio persoana puternica cu un trecut usor

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 00:00
2670 citiri
Monica Soare, Artwin: Nu cunosc nicio persoana puternica cu un trecut usor
Foto: Business Ladies Club

Monica Soare, Managing Partner Artwin, este una dintre doamnele puternice din businessul romanesc. A ales sa transforme acest lucru in sprijin pentru alte doamne si, in luna femeii, vrea sa le sprijine pe fiecare in parte pentru a reusi in afaceri.

"Cu totii am avut perioade dificile in viata, diferenta este ca cei puternici au crezut in puterea lor de revenire", explica antreprenoarea.

Desi crede in atuurile femeilor in afaceri, Monica Soare explica, totusi, ca secretul reusitei sta in echilibru si in lupta, pentru ca nu cunoaste "nicio persoana puternica cu un trecut usor".

"Un lider excelent este un mix intre caracteristici de feminitate si masculinitate, asa cum barbatii, pentru a fi lideri buni trebuie sa aiba empatie si sa se foloseasca de inteligenta emotionala", spune aceasta pentru Business24.

Ce insemnatate au pentru dvs. zilele de 1 si 8 martie?

Intotdeauna ma bucura aceste doua sarbatori ale primaverii care imi ofera foarte multa energie si inspiratie.

Cred ca 8 martie ma duce cu gandul la copilaria mea si la mama, la cat de emotionata era de fiecare data cand ii aduceam flori. Acum, mama a doi baieti, incep sa fiu eu rasfatata lui 8 martie si incep sa traiesc cu alta emotie aceasta zi.

Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ati primit cu aceasta ocazie?

Cred ca cel mai frumos si memorabil a fost atunci cand am primit o bicicleta de la sotul meu.

Eram mica atunci cand mama mi-a luat o bicicleta care la scurt timp mi-a fost furata.

Fiind pasionata de sport, de atunci mi-am dorit neincetat sa am din nou o bicicleta a mea.

Ceea ce face aceasta bicicleta cel mai frumos cadou pe care l-am primit cu aceasta ocazie este faptul ca este pliabila si potrivita nevoilor actuale de flexibilitate.

Odata cu apropierea acestor sarbatori vorbim tot mai mult despre atuurile unei doamne in afaceri, comparativ cu un barbat. Exista ele sau sunt doar un mit? Daca exista, care ar fi acestea?

Trebuie sa recunoastem ca femeile si barbatii sunt diferinti si ca fiecare au atuurile lor atunci cand vorbim de lumea business.

Cred ca atuurile unei femei sunt orientarea catre intelegerea nevoilor, umanitate, intuitia si abilitatile sale de empatizare.

Cu toate acestea, cred ca si barbatii au atuurile lor si ca urmare un lider excelent este un mix intre caracteristici de feminitate si masculinitate, asa cum barbatii, pentru a fi lideri buni trebuie sa aiba empantie si sa se foloseasca de inteligenta emotionala in interactiunea cu echipele lor, la fel si femeile trebuie sa se adapteze la situatia de management, unde probabil trebuie sa fie impunatoare, puternice si asertive.

Ne puteti spune, pe scurt, povestea dumneavoastra de succes si care credeti ca au fost atuurile dumneavoastra in mediul de business?

Am citit recent aceasta sintagma care sumariza foarte bine povestea mea de succes: Nu cunosc nicio persoana puternica cu un trecut usor.

Cu totii am avut perioade dificile in viata, diferenta este ca cei puternici au crezut in puterea lor de revenire.

Cred ca atuurile mele in mediu de business sunt abordarea pragmatica a situatiilor cu care ma confrunt si simplificarea lor in actiuni. De asemenea, cred ca ma ajuta abordarea prietenoasa si naturaletea cu care imi place sa tratez pe toata lumea.

Vreau sa ma simt bine cu tot ceea ce spun si fac asa ca am ales calea cea mai simpla, sa fiu eu insami.

Totodata cred ca pasiunea m-a ajutat cel mai mult, pentru ca imi place foarte mult ceea ce fac, ma simt bine facand asta si de aici cred ca vine si naturaletea mea.

Ce obiective v-ati stabilit pentru anul 2015, atat pe plan profesional cat si pe plan personal?

In plan profesional obiectivul principal este dezvoltarea business-ului si apropierea lui de viziunea pe care am avut-o la inceputul acestei calatorii.

Totodata, vreau sa ma dezvolt constat prin multa lectura si networking.

In plan personal vreau sa petrec cat mai mult timp cu familia mea si sa alerg un semi-maraton.

Veti participa, pe 6 martie, la un eveniment dedicat femeilor puternice din business. Ce le veti impartasi doamnelor si, de ce nu, domnilor care vor fi prezenti acolo?

Le voi povesti mai multe despre principiile care m-au ghidat in calatoria mea de pana acum si voi veni cu exemple reale care sa sprijine dezvoltarea doamnelor care vor fi prezente acolo.

Pe 6 martie, va avea loc conferinta de business feminin "The Woman" la Grand Hotel Italia****, din Cluj Napoca. The Woman este singura conferinta de women leadership din Romania care a reusit sa isi pastreze continuitatea si sa creasca de la editie la editie. Peste 300 de femei de afaceri, CEO si femei in pozitii de management in cadrul unor companii, freelancerii, jurnalisti si bloggeri participa in cadrul evenimentului.

Eveniment organizat de Libero Events.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Monica Soare Artwin, #femei afaceri Romania, #conferinta The Woman 2015 , #Club afaceri