Top 5: Miliardarii lumii care si-au deschis afaceri in Romania

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 11:48
4952 citiri
Top 5: Miliardarii lumii care si-au deschis afaceri in Romania

Va intrebati de ar alege miliardarii lumii Romania? In primul rand, fiindca Romania are un potential extraordinat, iar costurile cu forta de munca nu sunt deloc mari. Miliardarii care si-au deschis afaceri si in Romania sunt inscrisi in topul celor mai bogati oameni de pe planeta.

Iata care sunt bogatii lumii, care si-au plasat o mica parte din companiile sale si in Romania:

Bernard Arnault

Cel ma bogat european, supranumit si "regele luxului" conduce grupul LVMH, care detine printre alte si binecunoscutul brand, Louis Vuittor, care este prezent pe piata din Romania din 2008, ocupand un spatiu din interiorul hotelului J.W.Marriott.

Compania franceza a inregistrat in primele noua luni ale anului 2011 venituri de 16,3 miliarde de euro, cu 15% mai mult decat in aceeasi perioada a lui 2010. Iar pentru 2012, singurul retailer prezent in Romania care nu ofera discounte-uri are planuri marete. Louis Vuitton planuieste extinderea spatiului, acre se va face prin mutarea magazinului intr-o zona mai centrala.

Pe langa magazinul de la parterul hotelului Mariott, francezii mai detin in Romania si doua unitati de productie la Sibiu. In plina criza, in 2010, Louis Vuitton a vandut genti, incaltaminte si accesorii in Romania in valoare de 19,8 milioane de lei.

Stefan Persson

Miliardarul detine al trilea retail de imbracaminte la nivel mondial, H&M, care are contracte cu ma mult de 700 de furnizori din Asia(70%) si Europa (30%), printre care si companii din Romania.

In prezent, in Romania, H&M are deschise mai multe magazine in AFI Palace Cotroceni, Unirea Shopping Center, Baneasa Shopping City, Plaza Romania si Bucuresti Mall. De asemenea, retailerul de imbracaminte a inaugurat un magazin si in Brasov, in primavara anului trecut.

Pentru anul acesta, gigantul suedez a promis deschiderea unor noi magazine in Romania. Astfel, complexul Palas din Iasi va fi primul mall care va gazdui anul acesta un nou magazin H&M. Urmeaza apoi mall-ul Armonia din Arad, mall-ul Electroputere din Craiova. Pe lista retailer-ului se numara si Braila si Suceava.

Larry Ellison

Fondatorul Oracle are o avere de peste 30 de miliarde de dolari, putin mai mica decat cea a lui Warren Buffett. Compania a inregistrat la finele anului trecut o cifra de afaceri de 75,6 milioane de dolari si, in Romania, detine un numar de 3000 de angajati.

In septembrie anul trecut, vocile din piata anuntau ca Oracle ar putea sa-si relocheze un centru din Africa in Romania, proces in urma caruia urmeaza sa angajeze cateva mii de angajati.

Cu toate ca Larry Page are miliarde de dolari pe mana, Romania pare a fi o tara atragatoare datorita costului fortei de munca spre deosebire de alte state europene.

Amancio Ortega

Cu o avere estimata la 31 de miliarde de dolari, Ortega a decis sa-ti deschida cateva centre si in Romania, Poate nu va spune nimic numele de Iridez, insa cu siguranta ati intrat intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban.

La inceput, Ortega nu a avut incredere in mediul de afaceri romanesc, de aceea a preferat sa-si vanda produsele prin francizati, pentru ca, mai apoi sa le cumpere si sa-si vanda direct produsele pe piata romaneasca.

Inditex este prezent in Romania cu sapte dintre cele opt branduri ale sale, mai putin Uterque, care se adreseaza clientilor cu venituri peste medie.

In ultimii doi ani, Ortega a deschis cate 14 magazine in Romania, ajungand la un total de 51 de unitati la finalul lui 2010. Anul trecut, Inditex a realizat vanzari de 58 milioane de euro doar cu brandul Zara.

Bill Gates

Cel mai bogat om din SUA si-a adus o parte din afacerile sale si in Romania. Microsoft Romania se consolideaza de la an la an pe piata locala, in 2010 inregistrand afaceri de aproape 30 de milioane de euro, clasandu-se pe locul al treilea in topul celor mai mari companii IT din tara, dupa Oracle si Siveco.

In Romania, compania lui Bill Gates are aproape 300 de angajati. Averea fondatorului Microsoft se ridica la 56 de miliarde de dolari, insa in ultimii trei ani, Bill Gates a donat aproximativ 28 de miliarde de dolari in scopuri caritabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#microsoft romania, #oracle romania larry ellison, #afaceri miliardari romania, #proprietar zara, #cifra afaceri zara romania, #afaceri miliarde romania , #Cele mai profitabile afaceri