Investeste in fermele de vipere: Profit de minimum 12.000 euro anual

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 08:58
20152 citiri
Investeste in fermele de vipere: Profit de minimum 12.000 euro anual

Una dintre cele mai profitabile idei de afaceri este crescatoria de vipere. Veninul este cautat, in principal, de producatorii de medicamente, iar un gram poate fi cumparat si cu 2.000 de euro, de aproape patru ori mai mult decat un gram de aur.

Ca sa deschizi o crescatorie de vipere ai nevoie de minim 15.000 de euro, aproape nesemnificativa daca ne gandim ca anual, un crescator poate obtine minim 12.000 de euro. Cu alte cuvinte, cheltuieli minime si profit maxim.

Nu ai nevoie nici macar de multi angajati, pentru ca viperele isi poarta singure de grija. Iti trebuie doar trei incaperi: una pentru terariile in care stau reptilele, una pentru depozitarea hranei si una in care sa colectezi, propriu-zis, veninul.

De altfel, asa cum spune Marian Cristea, proprietarul unei ferme de vipere unde traiesc 27 de exemplare, "cel mai greu lucru in aceasta afacere este tocmai colectarea. Daca nu esti atent, te poti rani foarte grav. Iar daca nu ai la indemana antidotul, atunci chiar ai o mare problema".

Otrava de aur

In rest, businessul in care este implicat ramane unul extrem de profitabil. De la o vipera se recolteaza cel mult 1,5 grame de venin intr-un an. In functie de calitatea acestuia, pretul incepe de la 400 de euro, dar poate ajunge si la 2.000 de euro.

"De obicei, incasam 600 de euro pentru gramul de venin.

Crescatoria noastra produce cam 25-30 de grame de venin pe an", precizeaza Marian Cristea. Antreprenorul incaseaza, deci, in fiecare an, 15.000 de euro, pentru cele 25 de grame de venin, vandute la 600 de euro gramul. In Romania exista si crescatori de vipere care au cateva sute de exemplare si care vand, anual, pana la 500 de grame de venin. Marius Bulgur sau Razvan Buga sau doua astfel de exemple de antreprenori, care primesc, lunar, incasari de pana la 30.000 de euro pe luna.

Sunt situatii in care veninul are o calitate mai mare, iar atunci se plateste mai bine. "Totusi, niciodata nu am vandut venin de 2.000 de euro gramul", recunoaste antreprenorul.

A inceput afacerea in 2010, dar planuieste sa mai cumpere cateva vipere in viitorul apropiat. Acestea se gasesc la alte crescatorii si costa intre 150 si 300 de euro, in functie de varsta.

Dupa extragerea veninului, lichidul este purificat, pentru ca aproximativ 75% din substanta eliminata de vipera este apa. Apoi, pentru pastrarea puritatii, veninul este cristalizat, fiind pastrat la o temperatura constanta, cuprinsa intre 0 si minus 5 grade Celsius.

La ce se foloseste veninul

Multe dintre fabricile de medicamente si cosmetice din Occident au propriile ferme de vipere, dar cererea pentru acest produs este, in continuare, foarte mare. Lichidul se foloseste in general la realizarea serului antiviperin, dar intra si in componenta mai multor medicamente. Nu in ultimul rand veninul se foloseste si ca ingredient de baza in industria produselor cosmetice.

Veninul de Vipera Ammodytes din compozitia cremelor de fata actioneaza in profunzimea tesuturilor faciale, eliminand ridurile si oxigenand celulele, si reprezinta o alternativa 100% naturala, noninvaziva, la injectiile cu Botox, potrivit bursa.ro.

Cremele faciale cu venin de vipera sunt cunoscute pe piata ca facand parte din categoria "cosmeceuticals", la jumatatea drumului dintre cosmetica si farmacie, iar efectele antirid si de antiimbatranire ale veninului de sarpe au fost demonstrate clinic, prin teste de laborator.

Principalii cumparatori

In momentul de fata, principalii furnizori de venin de sarpe sunt China, India si Thailanda. Singura fabrica de medicamente din Romania care foloseste veninul de vipera se afla la Iasi, insa achizitioneaza pretiosul lichid din strainatate, potrivit privilegiul.info.

Ce trebuie sa stii

- De fiecare data cand se naste un pui de vipera, trebuie sa anunti la Agentia de Mediu. In caz contrar, risti ca inspectorii institutiei sa ii confiste.

- Inainte sa exporti veninul de vipera, trebuie sa obtii si un certificat de calitate eliberat de Directia Sanitar Veterinara.

- Viperele trebuie sa aiba toate conditiile din natura, adica noaptea o temperatura de 15 grade Celsius, iar ziua se de 30 de grade.

- Cea mai raspandita specie de vipere din tara este ammodytes, vietati care au nevoie de o temperatura stabila in incapere, respectiv de 25 de grade Celsius.

Vipera ammodytes

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#afacere crescatorie serpi, #investitie crescatorie serpi, #afaceri profit, #idei afaceri , #Cele mai profitabile afaceri