Femeile la putere: Topul milionarelor din Romania

Joi, 02 Februarie 2012, ora 12:58
6341 citiri
Femeile la putere: Topul milionarelor din Romania

Lumea afacerilor nu mai apartine doar barbatilor, iar acest lucu il dovedesc femeile prezente in topul celor mai instarite persoane din Romania. Sunt bogate si conduc companii de miliarde de euro.

Femeile secolului XXI s-au inscris in competitia milionarilor si sunt capabile sa "lupte" intr-o asa-zisa lume a barbatilor. Cu toate ca pe plan international, multe femei au ajuns in topurile Forbes, in Romania, doar opt femei au afaceri de peste 16 milioane de euro si doar trei dintre ele au trecut la "carma" unui business fara ajutorul unui barbat.

Iata care sunt cinci dintre cele mai bogate femei din Romania, potrivit topurilor Capital si Forbes.

Veronica Gusa de Dragan

La doar 38 de ani, Veronica Gusa de Dragan conduce afaceri de 800 de milioane de euro.

Grupul Veronoki Holding contine printre altele Butan Gas, companie prezenta in Romania, Italia, Grecia, Serbia, Austria, Germania si Polonia. In decembrie 2010, in plina criza economica, proprietara grupului a investit 16 milioane de euro in cea mai moderna statie de imbuteliere si stocae a gazului petrol lichefiat din sud-estul Europei, la Costesti, judetul Dambovita.

O alta ramura de ativitatea a grupului condus de Veronica Gusa de Dragan este cea a energiilor regenerabile. Compania Verowind a construit la Constanta un grup eolian, investitie de 45 de milioane de euro. Femeia de afaceri nu s-a oprit aici, de aceea a hotarat ca merita sa investeasca si in editura Fed Print.

Grupul condus de Veronica Gusa de Dragan contine ButanGas, Fed Print, Fundatia Dragan, Fundatia general Stefan Gusa, editura Nagard, radioul NovaFM, Renasterea Banateana, Redesteptarea, televiziunea TenTV, Universitatea Europeana Dragan, clinica medicala Veroniki Life si galeria de arta Veroniki Art.

Camelia si Corina Voiculescu

Mostenitoarele lui Dan Voiculescu conduc afaceri de aproximativ 900 de milioane de euro, potrivit top Capital, acestea avand un procent de 86,4% din afacerile grupului. Investitiile grupului continua sa se axeze pe dezvoltarea trustului de presa, dar si pe activitatea din agricultura si industrie alimentara.

Doar posturile TV au avut in 2010 incasari din publicitate de 45 de milioane de euro, in scadere de la 52 de milioane de euro in 2009, cei mai multi bani venind de la Antena 1.

Pentru anul 2011, cele doua fiice ale milionarului Dan Voiculescu estimeaza o crestere de 5% a afacerilor totale ale grupului.

Camelia Voiculescu a precizat ca pregateste un proiect de imobiliare, insa nu a dorit sa ofere mai multe detalii.

Anca Vlad

Cu 20 de ani in urma devenea distribuitor de medicamente, acum conduce afaceri de peste 80 de milioane de dolari. Asa au aparut Fildas, Catena, Naturalis si Herbarium.

Pe timp de criza, Anca Vlad s-a concentrat pe consolidarea brandului Catena, care in prezent detine aproximativ 340 de farmacii in toata tara.

Pe langa domeniul farmaceutic, Anca Vlad este pasionata si de arta, fapt pentru care fundatia Fildas Art sustine de peste 15 ani arta romaneasca atat in tara cat si expozitiile organizate in strainatate. Cea mai mare realizare din 2011 a fost infiintarea brandului Herbarium.

Luchi Georgescu

Binecunoscutele Vincon Vrancea si Meda Prod sunt afacerile care i-au asigurat o avere de 42 de milioane de euro, potrivit top Capital.

Este supranumita "doamna vinului romanesc", prin faptul ca detine peste 60% din actiunile Vincon, firma care are 1500 de hectare de vie in Vrancea si 60 e hectare la Sahateni, producand in medie 25 de milioane de litri de vin anual. In ciuda crizei, Vincon a ajuns pe locul trei la nivel national ca volum de activitate.

Luchi Georgescu mai are afaceri in domenii precum industria alimentara, constructii si turism. In industria alimentara brandul Meda Prod ocupa locul sase pe piata mezelurilor din Romania. Potrivit reprezentantilor companiei, Meda Prod tinteste pentru anul 2011 o cifra de afaceri de 101 milioane de euro. Urmeaza sa vedem rezultatele financiare.

Camelia Sucu

Numele Cameliei Sucu ramane legat de industria mobilei cu toate ca in ultima perioada s-a axat si pe alte domenii. Chiar daca pana acum a fost atrasa de industria luxului, Camelia Sucu a anuntat ca doreste sa se implice tot mai mult in agricultura.

Primul pas a fost deja facut. Aceasta a anuntat ca vrea sa sa investeasca in agricultura, sa aiba standuri cu productie proprie. Anul acesta, Camelia Sucu are in vedere organizarea unui targ de produse.

De asemenea, femeia de afaceri isi doreste sa mai investeasca in ferme de vaci, dar si in servicile de sanatate si intretinere corporala. In prezent, Class Living ramane compania sa de suflet, care i-a adus o avere de peste 18 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#top femei afaceri romania, #avere camelia corina voiculescu, #top femei milionare romania, #afaceri femei romania , #Cele mai profitabile afaceri