Ambitia lui Eike Batista: Sa devina cel mai bogat om al lumii pana in 2015

Marti, 01 Mai 2012, ora 12:30
3949 citiri
Ambitia lui Eike Batista: Sa devina cel mai bogat om al lumii pana in 2015

Eike Batista, cel mai bogat cetatean al Braziliei, unde controleaza cinci companii, mai detine si o mina de aur in Columbia. Aflat pe locul 10 in topul Bloomberg al celor mai bogati oameni ai lumii, brazilianul spune ca va depasi averea lui Carlos Slim pana in 2015.

In prezent, averea lui Batista este de aproximativ 31,9 miliarde de dolari, potrivit clasamentului Bloomberg.

Batista detine conglomeratul EBX Group, iar companiile din cadrul grupului sunt listate la bursa Novo Mercado: OGX[4] (petrol si gaze), MPX[5] (energie), LLX[6] (logistica), MMX[7] (minerit) and OSX[8] (servicii offshore si echipamente).

Ambitia lui Batista, de a deveni numarul unu intre miliardarii lumii, acolo unde acum se afla Carlos Slim, cu o avere de 73,7 miliarde de dolari nu are nevoie, asa cum spune el, decat de "putin timp". "Lasati-ma sa lucrez", spune el, in cadrul unui interviu acordat Bloomberg.

Intrebat fiind care a fost sursa de inspiratie care l-a determinat sa-si doreasca sa devina cel mai bogat om al lumii, Batista a spus ca este vorba despre spiritul competitional, pe care l-a dobandit in copilarie.

"Am suferit de astm puternic in copilarie, asa ca mama m-a aruncat intr-o piscina cu apa rece", a spus el. "Am invatat ca boala poate fi invinsa prin disciplina si am vazut ca poti ajunge departe prin performanta, iar asta-i parte din ADN-ul meu...Sunt foarte competitiv".

La doar 23 de ani, Batista a infiintat o companie care comercializa aur, numita Autram Aurem, care folosea drept logo soarele incas. Un an si jumatate mai tarziu, compania era evaluata la sase milioane de dolari.

La varsta de 29 de ani a devenit directorul executiv al TVX Gold, companie listata la Canadian Stock Exchange. Intre 1980 si 2000 a Batista era implicat in operatiuni aurifere in cadrul a opt mine in Brazilia si Canada, afaceri care valorau peste 20 de milioane de dolari. Intre 1991 si 1996 valoarea companiei sale a ajuns la o valoare mai mult decat tripla.

In 2011, Batista se afla pe locul 8 in topul celor mai bogati oameni ai lumii, realizat de catre revista Forbes si era cel mai bogat om din America de Sud.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#cei mai bogati oameni din lume, #Eike Batista miliardar brazilian, #mari averi , #Cele mai profitabile afaceri