Videochatul - inca o afacere profitabila

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 11:11
3150 citiri
Videochatul - inca o afacere profitabila
Foto: Lucky Studio

Anul 2015 debuteaza cu aceeasi preocupare pentru o majoritate: locurile de munca si sansele pe care generatia tanara le are pentru a construi, pentru a dezvolta, pentru a munci. Dincolo de ceea ce cred unii sau altii, ramane profitabil sa lucrezi in domeniul videochatului.

Din persectiva angajatilor si a angajatorilor, videochatul aduce castig si implicit profit. Din perspectiva unei angajate, salariul este peste medie, se primesc bonusuri si exista flexibilitate.

Cifrele arata ca un model la videochat poate avea un salariu zilnic intre 300 si 800 de lei si poate ajunge la un venit lunar impresionant pentru piata din Romania: aproximativ 4000-5000 de euro. Studioul castiga si el, odata cu fetele. Asa se face ca, in timp de criza, astfel de locatii anuntau profit intre 200 si 500%.

Intre afacere, placere si dedicare

Ca orice afacere, si cea de videochat are nevoie de anumite elemente pentru ca totul sa mearga ca la carte. In prima faza, amplasarea strategica a studioului si investitii in camere, pentru ca decorul, atent ales, sa inspire intimitate.

Totusi, cea mai mare investitie se face de regula in toata aparatura de camere performante, care sa puna in valoare show-ul prezentat. Serverele, programatorii si restul cheltuielilor pe care le are un videochat ridica investitia la cateva mii de euro.

"Conduc afacerea aceasta de 5 ani. Am inceput intr-o garsoniera, acum am o cladire numai pentru asta", spune reprezentantul Lucky Studio, de meserie designer, care adauga ca a debutat cu bani pe care ii stransese.

Perioada de glorie a acestui tip de afacere a fost totusi in anii 2000, cand veniturile din videochat puteau ajunge lunar la 10.000 dolari. Intre timp, piata s-a extins si exista din ce in ce mai multe studiouri.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#profit videochat, #investitie videochat, #salariu model videochat , #Afaceri profitabile