Poate afacerea ta sa fie mai rentabila daca iti deschizi o societate in Bulgaria?

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 11:50
2792 citiri
Poate afacerea ta sa fie mai rentabila daca iti deschizi o societate in Bulgaria?

Te-ai intrebat vreodata de ce investitorii incep sa se reorienteze catre Bulgaria in detrimentul tarii noastre? Sau de ce atatia romani isi deschid SRL-uri sau isi inmatriculeaza masinile in tara vecina?

Raspunsul este evident: pentru ca este mai ieftin.

Cat de ieftin, totusi? Arunca o privire:

Desi este considerata de multi ca fiind un paradis fiscal, Bulgaria nu este considerata un off-shore si drept urmare nu are o reputatie patata.

Romanii care isi deschid firme in tara vecina o fac in primul rand pentru ca sa poata vinde in Romania fara TVA.

Bulgaria este membra a Uniunii Europene, fapt pentru care orice tranzactie intracomunitara se factureaza cu TVA zero.

Ce presupunere infiintarea unui SRL in Bulgaria?

Daca apelezi la o firma care presteaza servicii de consultanta infiintare SRL in Bulgaria, va trebui sa platesti numai 285 de Euro pentru a-ti deschide o societate neplatitoare de TVA cu asociat unic.

500 de Euro costa infiintarea unui SRL platitor de TVA, care are statut de operator intracomunitar. Aceste preturi includ absolut toate taxele si nu va mai trebui sa platiti nimic in plus.

Vei avea nevoie numai de actul de identitate si de bani pentru a face acest pas. Nu te va afecta in nici un fel daca ai deja un SRL in Romania.

Insa probabil ca te intrebi ce vei face in privinta sediului social. In acest sens, tot firma dedicata te va ajuta, in sensul ca va folosi biroul ei pentru a primi si pentru a-ti redistribui corespondenta.

Da, in Bulgaria se poate deschide un numar nelimitat de firme la acelasi sediu!

Codurile CAEN nu-ti vor da batai de cap in Bulgaria. Acolo, poti trece toate domeniile de activitate din lume, deoarece acest lucru nu presupune nici o taxa si se face la modul descriptiv. Nici cu salariatii nu va trebui sa te ingrijorezi, pentru ca esti obligat sa ai vreunul.

Localitatea Ruse se afla la numai 67 de kilometri de Bucuresti. In aproximativ o ora poti ajunge acolo. Apoi, semnarea actelor la notar, deschiderea contului bancar si depunerea documentelor la Registrul Comertului nu dureaza mai mult de o ora si jumatate.

Un alt avantaj de care te poti bucura daca iti deschizi un SRL in Bulgaria este posibilitatea de a inmatricula autovehicule si de a plati taxe de inmatriculare, impozite si asigurari mult mai ieftine decat in Romania.

Orice persoana juridica din Bulgaria are dreptul de a cumpara si inmatricula autovehicule. In anumite cazuri, taxele totale pot fi de 10 ori mai mici decat la noi in tara!

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#firma Bulgaria, #taxe Bulgaria, #inmatriculare bulgaria , #Afaceri profitabile