Greseli care te pot costa afacerea

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 09:33
1834 citiri
Greseli care te pot costa afacerea

Sa incepi o afacere poate fi foarte interesant si, asa cum toata lumea spera, profitabila. Insa daca nu iti aloci mai intai timp pentru studii de piata si pregatiri, s-ar putea sa te vezi nevoit sa inchizi mai devreme decat te asteptai.

Investopedia a intocmit o lista cu cele mai periculoase cinci greseli ce iti pot ingropa afacerea.

Sa nu-ti inregistrezi afacerea

Desi este un calvar si ai de stat la mai multe ghisee decat ti-ai imaginat vreodata, este firesc si esential sa-ti inregistrezi afacerea.

De asemenea, trebuie sa fii constiincios cu plata taxelor si impozitelor pentru ca, altfel, controalele si amenzile te vor forta sa renunti mult mai repede.

Sa nu-ti anunti angajatorul ca ai o afacere

Tot mai multi isi incearca norocul in afaceri cat inca sunt angajati in alta parte. Daca e si cazul tau, mai citeste o data clauzele contractului semnat la angajare si asigura-te ca nu exista nicio incalcare ce ar putea sa te duca in instanta. Dupa aceea, daca totul e in ordine, vine si pasul cel mare, sa-i spui sefului tau. Incearca intai sa afli dealiile de la oameni care nu au functii foarte importante, dar lucreaza la departamentul de resurse umane sau in cel de reprezentare legala.

Sa nu folosesti un nume de firma unic

Credeai ca daca iti alegi un nume care sa fie asemenator cu al unei companii rivale o sa ai mai mult succes? Mai gandeste-te o data. Pe langa legile de copyright incalcate, trebuie sa-ti fie clar ca atunci cand alegi numele firmei dupa un asemenea criteriu nu faci decat sa derutezi clientii, care nu vor stii de la ce companie au cumparat.

Pe langa procesele ce se pot dovedi extrem de costisitoare si extenuante si in care tu vei pierde cel mai probabil. Cel mai bine e sa incepi "curat" si sa iti alegi un nume de companie care nu mai este folosit de nimeni.

Sa nu-ti asiguri afacerea

Sa fii asigurat in caz de faliment, dar si calamitati naurale ce iti pot distruge sediul cu echipamente si tot ce ai investit de atat timp este un lucru ce te poate scoate din multe incurcaturi.

In functie de natura afacerii tale, nevoile de asigurare vor varia. Incearca sa faci un efort si sa fii asigurat din toate punctele de vedere, chiar daca costa mai mult. Vei vedea ca "paza buna trece primejdia rea".

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#greseli, #afaceri, #profit , #Afaceri profitabile