Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ultimele ore in care tinerii mai pot aplica la competitia antreprenoriala Future Makers, incubatorul de afaceri cu premii de 20.000 euro

Ultimele ore in care tinerii mai pot aplica la competitia antreprenoriala Future Makers, incubatorul de afaceri cu premii de 20.000 euro


Au mai ramas cateva ore pentru a aplica la competitia de idei antreprenoriale Future Makers. Termenul limita este 20 mai si sunt asteptati sa aplice toti tinerii intre 20 si 29 de ani, care au idee pe care vor sa o transforme in realitate, completand formularul de pe www.futuremakers.ro.

Completarea formularului este simpla si tinerii trebuie doar sa se gandeasca bine la ideea lor, sa vada cine ar putea sa fie in echipa, sa se intrebe cine vor fi clientii lor si, foarte important, sa spuna cum vad ei afacerea lor in viitor.

Un juriu format din experti de la World Economic Forum, Oxford si antreprenori romani va nota fiecare aplicatie. Cele mai bune 50 de echipe vor fi invitate sa faca parte din programul de incubare Future Makers.

Programul de incubare

In perioada iunie - septembrie dezvoltam impreuna ideile si afacerile finaliste printr-o serie de ateliere, webinarii si sesiuni menite sa sprijine echipele in construirea unor afaceri ale viitorului. Fiecare echipa va avea alaturi, in cele 3 luni de incubare, un mentor, antreprenor cu experienta. Echipele vor avea acces si la un centru de resurse online, spatiu de lucru si un bootcamp de 3 zile alaturi de celelalte echipele finaliste.

Community voting

Pe durata perioadei de incubare lucram impreuna pentru a dezvolta video-uri de promovare a fiecarei idei de business. Video-ul care va primi cele mai multe voturi pe site-ul Future Makers va castiga premiul publicului de 2.500 euro.

Sesiunea de pitch-uri si anuntarea castigatorilor

Faza finala a competitiei o reprezinta pitch-urile in fata juriului si se va desfasura in luna noiembrie. In cadrul finalei, juriul va acorda 5 premii de 2.500 de euro fiecare si premiul cel mare de 5.000 de euro.

"Prin programul Future Makers ne adresam segmentului de tineri cu varste cuprinse intre 20 si 29 de ani. Daca vorbim de target-ul tanar, acesta trebuie sa invete sa ia decizii, sa stie 'ce se fac cand se fac mari'. Noi mergem si spre target-ul celor ce se apropie de 30 de ani. Ai terminat facultatea, ai testat anumite lucruri, esti pregatit poate sa mergi intr-o zona de antreprenoriat, ai prins lectii din mai multe locuri si vrei sa le pui in practica intr-o organizatie. Sunt nevoi diferite in spectre diferite de varsta, dar important e sa ii aducem la masa, sa discutam despre cum se schimba Romania in urmatorii 5-10 ani, cum se schimba Europa si lumea, astfel ca deciziile pe care le iau sa fie ancorate si in viitor, nu doar in ce vad in jurul lor, nu doar in ce au vazut ca merge in trecut sau prin presa sau in generatia parintilor", Oana Toiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

Tinerii pot participa la Future Makers chiar daca fac deja parte din alte programe de acest gen, acceleratoare sau programe de finantare europeana. Ii putem ajuta sa genereze valoare semnificativa ideii lor, avand privilegiul de a fi parte dintr-o retea globala foarte activa. De asemenea incurajam tinerii sa aplice in echipe.

Mai multe detalii despre competitie gasiti pe www.futuremakers.ro si daca aveti intrebari ne gasiti pe pagina de facebook Future Makers.

Programul este finantat de Fundatia Coca-Cola si este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o initiativa a World Economic Forum, parte dintr-o retea internationala de 300 de orase si de Social Innovation Solutions, organizatie de sprijin pentru inovare si antreprenoriat social.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3435 ori
Citeste mai multe despreFuture Makers burse idei tineri