Imagine pentru Romania: Clujul va fi Capitala Europeana a Tineretului

Duminica, 25 Noiembrie 2012, ora 15:38
4365 citiri
Imagine pentru Romania: Clujul va fi Capitala Europeana a Tineretului

Decizia a fost luata de catre un juriu format din organizatii europene de tineret si institutii partenere, sambata seara, la Maribor (Slovenia) - oras care va fi, in 2013, Capitala Europeana a Tineretului.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, considera ca decizia luata sambata seara, la Maribor (Slovenia), de un juriu format din organizatii europene de tineret si institutii partenere, ca orasul Cluj-Napoca sa fie, in 2015, Capitala Europeana a Tineretului, este 'un pasaport pentru candidatura la titlul de Capitala Culturala Europeana, din 2021' 'Suntem extrem de bucurosi ca decizia juriului de la Maribor a fost ca municipiul Cluj-Napoca sa aiba acest statut, este primul oras din Romania care il obtine, este o recunoastere a dimensiunii europene a acestui oras si cred ca reprezinta pasaportul pentru Capitala Culturala Europeana - 2021. Este o recunoastere a faptului ca avem ce sa aratam Europei, ca avem in orasul nostru valori europene. Suntem o mica Europa la noi acasa si consider ca putem oferi modele de bune practici in domeniul culturii si tineretului', a declarat, duminica, primarul Emil Boc, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

In opinia sa, faptul ca la Cluj-Napoca se vor derula, in 2015, ample manifestari, va face ca orasul sa aiba o vizibilitate crescuta in Europa, numarul de turisti ar putea creste cu 15-20%, ca si numarul investitorilor straini.

'Titlul de Capitala Europeana a Tineretului ne ajuta sa promovam valorile noastre locale in mediul european. Avem resurse, avem peste 100.000 de studenti care dau suflu, viata si creativitate acestui oras', a afirmat Emil Boc.

Desemnarea municipiului drept Capitala Europeana a Tineretului, in 2015, va fi sarbatorita duminica seara, in Piata Unirii, printr-un concert sustinut de trupele Mandinga si Grimus.

Candidatura municipiului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitala Europeana a Tineretului - 2015 a fost depusa la initiativa Grupului Pont din Cluj-Napoca, avand sprijinul a peste 30 de organizatii locale de tineret. Dintre cele 12 orase europene candidate la titlu au intrat in etapa finala a evaluarilor Cluj-Napoca, Ivanovo (Rusia), Varna (Bulgaria) si Vilnius (Lituania). Cele patru orase candidate au dezvoltat programe si o viziune dinamica privind somajul in randul tinerilor, incluziunea sociala si activitatile destinate tinerilor.

Orasele Rotterdam (Olanda), Torino (Italia) si Anvers (Belgia) au fost, fiecare, Capitale Europene ale Tineretului in 2009, 2010 si 2011.

In acest an, orasul portughez Braga detine titlul si deruleaza proiecte inovatoare referitoare la participarea activa a tinerilor la viata sociala.

In anul 2014, manifestarile vor fi gazduite de orasul Salonic, al doilea ca marime din Grecia.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#capitala europeana, #cluj, #cluj napoca investitii, #capitala europeana tineret , #Afaceri pentru tineri