Ideea de business a saptamanii: Birouri ultracentrale la cheie de la 1.000 de lei pe luna

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 00:00
4077 citiri
Ideea de business a saptamanii: Birouri ultracentrale la cheie de la 1.000 de lei pe luna
Foto: Aura Ipate

Principala problema a noilor antreprenori o reprezinta, de multe ori, spatiul in care sa-si porneasca afacerea. "Nicaieri nu-i ca acasa!", a mers ca formula magica pentru Dorothy in Vrajitorul din Oz, dar, in cazul unui consultant in afaceri sau al unui freelancer care se respecta, se impune gasirea unui spatiu adecvat, in care sa-si desfasoare cu succes activitatea.

A_Best Business Lounge, salonul de afaceri deschis in Bucuresti, la initiativa Aurei Ipate, se dovedeste a fi mixul perfect intre confortul si familiaritatea unui camin cald si spatiul office in care speri sa-ti muti candva afacerea.

Afla mai multe despre noul concept de spatii de lucru puse la dispozitia antreprenorilor aflati la inceput de drum din interviul acordat Business24 de Aura Ipate.

Cum ati defini spatiul de Business Lounge: un compromis intre stilul office si varianta hub sau un mix care combina ce este mai bun din cele doua variante?

Conceptul A_BEST Business Lounge poate fi definit ca un mix intre cele doua variante.

Ceea ce am dorit prin crearea acestui spatiu este sa ne adresam in special antreprenorilor/ echipelor mai mici, care sunt la inceput de drum si care isi doresc un spatiu situat ultracentral, si - in acelasi timp - care sa le permita sa isi eficientizeze cat mai mult costurile.

Salile de lucru de la A_BEST Business Lounge sunt potrivite in special pentru antreprenorii, freelancerii sau firmele care pun accent pe serviciile de training si consultanta, si care au nevoie de un spatiu delimitat, care sa asigure confidentialitatea discutiilor.

Cat de bine este reprezentat acest segment de spatii de birouri in Romania si cum au primit clientii bucuresteni oferta A_BEST Business Lounge? Care este gradul de ocupare al spatiilor intr-o luna normala?

Prin crearea A_BEST Business Lounge am vrut sa venim cu un concept nou pe piata, mai exact sa oferim o alternativa la variantele de open office/hub-uri si sa cream practic un mix intre spatiile din cladirile de birouri si apartamentele de bloc clasice.

Clientii A_BEST Business Lounge au apreciat cel mai mult faptul ca spatiile de lucru sunt compartimentate si au lumina naturala.

De asemenea, clientii pot accesa cu usurinta sala de sedinte pentru intalniri de afaceri, interviuri, workshop-uri etc.

Gradul mediu de ocupare al spatiilor este de aproximativ 60%, insa acesta este fluctuant de la o luna la alta.

Care sunt avantajele derularii activitatii intr-un astfel de spatiu?

Principalul avantaj al inchirierii unui spatiu de lucru la A_BEST Business Lounge il reprezinta accesibilitatea abonamentelor.

Astfel, birourile se pot inchiria pentru cateva zile lucratoare sau pentru perioade mai lungi de timp, iar fata de plata unei chirii clasice, achizitionarea unui abonament la A_BEST Business Lounge are avantajul ca acesta include accesul la sala de sedinte, bucatarie, internet, utilitati si serviciile de mentenanta ale spatiilor de lucru.

In plus, se asigura gratuitatea consumabilelor si a serviciului de paza si protectie.

Un alt avantaj il constituie faptul ca A_BEST Business Lounge pune la dispozitie sali de lucru decomandate, adecvate pentru echipele a caror activitate implica activitati de recrutare, IT, training sau consultanta, si care au nevoie de un spatiu delimitat, care sa asigure creativitatea si confidentialitatea discutiilor.

Spatiile de lucru de la A_BEST Business Lounge au un design minimalist si sunt amplasate intr-o cladire cu arhitectura clasica, beneficiind toate de lumina naturala.

Nu in ultimul rand, birourile A_BEST Business Lounge sunt situate intr-o cladire pozitionata ultracentral, la Piata Romana, intr-o zona accesibila, unde se poate ajunge din orice zona a Capitalei.

Salile de lucru de la A_BEST Business Lounge au in medie 12 mp si sunt adecvate pentru echipe mici si medii. Abonamentele variaza intre 1.000 si 1.400 lei + TVA/ luna.

Mentionam, totodata, ca - la cerere - se asigura si serviciul personalizat de secretariat-receptie, preturile variind in functie de domeniul de activitate al clientului si de volumul de lucru al acestuia.

De asemenea, prin partenerul nostru TOP STORAGE, divizie a TOP MOVERS, se asigura, la cerere, spatiu de depozitare a documentelor, pentru persoanele juridice care au ca obiectiv eficientizarea costurilor fixe cu chiria spatiilor de arhiva.

Depozitul partnerului nostru ofera conditii optime, fiind ventilat si izolat termic si beneficiind de supraveghere video si paza non-stop. Costuri sunt accesibile, pornind de la 200 lei + TVA (20%) / 5 m3/ luna.

Din ce domenii provin antreprenorii atrasi de oferta A-BEST Business Lounge? Ce cauta de obicei acestia?

Principalii clienti A_BEST Business Lounge provin din domenii de activitate precum IT, recrutare, consultanta, marketing si PR. Ceea ce cauta clientii nostri sunt spatii care sa permita eficientizarea costurilor, usor accesibile atat cu mijloacele de transport, cat si cu masina.

Sunt atrasi de alternativa de a avea un birou separat, in care sa isi poata desfasura activitatea, dar in acelasi timp cu acces si la o sala de sedinta, precum si sa cunoasca alte firme, alti antreprenori cu care sa poata interactiona.

In ce masura o afacere aflata la inceput de drum poate evolua intr-un astfel de spatiu?

Una dintre provocarile firmelor aflate la inceput de drum este sa gaseasca un spatiu de lucru, preferabil pe o perioada de timp cat mai mare, lucru care poate genera resurse de timp si costuri mai mari.

In acest context, A_BEST Business Lounge vine in sprijinul antreprenorilor si afacerilor la inceput de drum, prin faptul ca permite eficientizarea costurilor, fara perceperea unei garantii financiare.

Fiind situate ultracentral, spatiile de lucru de la A_BEST Business Lounge permit accesul cu usurinta tuturor clientilor interesati de serviciile firmelor respective.

Start-up-urile care inchiriaza un birou la A_BEST Business Lounge au ocazia de a interactiona cu alti parteneri de business cu care pot stabili colaborari.

Totodata, A_BEST Business Lounge organizeaza periodic evenimente de Business Networking pentru antreprenori, in cadrul carora se dezbat teme de actualitate din domeniul financiar, juridic, marketing etc, si care reunesc speakeri cu experienta relevanta in domeniul lor de activitate, pentru a interactiona cu participantii la eveniment.

Evenimentele de Business Networking isi propun sa ofere tuturor invitatilor ocazia de a stabili, intr-un cadru special conceput, oportunitati de colaborare.

Oferta A-Best Business Lounge vizeaza si persoanele aflate in tranzit prin Bucuresti?

Abonamentele A_BEST Business Lounge sunt flexibile, prin urmare spatiile de lucru se pot inchiria si pentru o perioada limitata de timp, ca de exemplu pentru 10 zile lucratoare.

In general, aceste abonamente pentru perioade mai mici sunt accesate de firme care au proiecte de recrutare sau de training.

Cati freelanceri au apelat pana acum la serviciile oferite in spatiile Business Lounge-ului pe care l-ati creat?

Din totalul clientilor A_BEST Business Lounge, freelancerii reprezinta un procent de 10-15%, majoritatea clientilor nostri fiind firme mici. In schimb, am avut ocazia sa interactionam cu freelanceri in special in cadrul evenimentelor de Business Networking organizate la sediul nostru.

Intentionati sa extindeti acest proiect si in alte orase ale tarii sau preferati sa va bazati afacerea doar pe Bucuresti?

Da, desigur, dorim sa ne extindem! Insa in momentul de fata, proiectul din Bucuresti reprezinta pentru noi unul pilot.

La inceputul anului urmator, vom evalua business-ul si vom decide daca il vom multiplica la nivel national si daca da, unde anume. Vizam inca de pe acum orase precum Timisoara, Cluj, Brasov si Iasi.

Exista perioade mai aglomerate in timpul anului in care spatiile de lucru din interiorul A_Best Business Lounge se aglomereaza?

Cele mai aglomerate perioade sunt toamna (lunile septembrie - noiembrie), respectiv primavara (aprilie - mai), perioade in care au loc cele mai multe editii ale evenimentelor de Business Networking, organizate in salile noastre de conferinte.

Tot aceasta perioada este propice, de exemplu, si pentru firmele care deruleaza proiecte de recrutare/ consultanta si care au nevoie de un spatiu in care sa isi poate desfasura activitatea.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#spatii birouri, #concept spatii birouri startup, #afaceri noi, #A Best Business Lounge, #business networking , #Afaceri pentru tineri