Romania se afla pe ultimul loc din UE la capitolul vanzari online

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 14:53
2829 citiri
Romania se afla pe ultimul loc din UE la capitolul vanzari online
Foto: COO Creative commons

Anul trecut, 16% din intreprinderile amplasate in UE si care aveau cel putin zece angajati au primit comenzi printr-un site web sau prin aplicatie, arata datele publicate joi de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

In 2016, vanzarile printr-un site web au fost folosite de aproximativ un sfert din companii in Irlanda (26%), Suedia (25%), Danemarca (24%), urmate de Olanda (22%) si Belgia (22%). La polul opus (una din zece companii sau chiar mai putine au efectuat anul trecut vanzari printr-un site web) se situeaza in Romania (7%), Bulgaria si Polonia (ambele cu 9%), Italia si Letonia (ambele cu 10%).

Dintre companiile UE care au efectuat anul trecut vanzari printr-un site web, aproape toate (97%) au vandut in propria lor tara, mai putin de jumatate (44%) au vandut catre clienti din alte state membre UE si peste un sfert (28%) clientilor din afara spatiului comunitar.

Procentul intreprinderilor UE care fac site-uri web a crescut de la 12% in 2010 la aproximativ 16% in 2014, si de atunci este relativ stabil.

Comisia Europeana a initiat crearea unei piete unice digitale libere si sigure in cadrul careia oamenii sa poata face cumparaturi online in strainatate, iar intreprinderile sa poata vinde online in intreaga UE.

Propusa de Comisia Europeana in 2015, strategia privind piata unica digitala a pus bazele unei societati digitale europene durabile si unite.

O serie de realizari importante au urmat in perioada 2016 - 2017: eliminarea tarifelor de roaming, modernizarea protectiei datelor, portabilitatea transfrontaliera a continutului online si acordul privind furnizarea de internet gratuit in locurile publice.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#vanzari online , #Afaceri online