Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurostat:

Romania se afla pe ultimul loc din UE la capitolul vanzari online

Romania se afla pe ultimul loc din UE la capitolul vanzari online


Anul trecut, 16% din intreprinderile amplasate in UE si care aveau cel putin zece angajati au primit comenzi printr-un site web sau prin aplicatie, arata datele publicate joi de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

In 2016, vanzarile printr-un site web au fost folosite de aproximativ un sfert din companii in Irlanda (26%), Suedia (25%), Danemarca (24%), urmate de Olanda (22%) si Belgia (22%). La polul opus (una din zece companii sau chiar mai putine au efectuat anul trecut vanzari printr-un site web) se situeaza in Romania (7%), Bulgaria si Polonia (ambele cu 9%), Italia si Letonia (ambele cu 10%).

Dintre companiile UE care au efectuat anul trecut vanzari printr-un site web, aproape toate (97%) au vandut in propria lor tara, mai putin de jumatate (44%) au vandut catre clienti din alte state membre UE si peste un sfert (28%) clientilor din afara spatiului comunitar.

Procentul intreprinderilor UE care fac site-uri web a crescut de la 12% in 2010 la aproximativ 16% in 2014, si de atunci este relativ stabil.

Comisia Europeana a initiat crearea unei piete unice digitale libere si sigure in cadrul careia oamenii sa poata face cumparaturi online in strainatate, iar intreprinderile sa poata vinde online in intreaga UE.

Propusa de Comisia Europeana in 2015, strategia privind piata unica digitala a pus bazele unei societati digitale europene durabile si unite.

O serie de realizari importante au urmat in perioada 2016 - 2017: eliminarea tarifelor de roaming, modernizarea protectiei datelor, portabilitatea transfrontaliera a continutului online si acordul privind furnizarea de internet gratuit in locurile publice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2495 ori
Citeste mai multe desprevanzari online