Cum stii daca proiectul tau are nevoie de o echipa de dezvoltare dedicata?

Luni, 11 Martie 2019, ora 10:50
1197 citiri

Exista un punct in fiecare organizatie de la care, pentru a continua sa se dezvolte, trebuie sa angajeze mai multi oameni. Dar poate fi dificil sa stii cand ai ajuns la acest punct sau cand este suficienta o crestere a bugetului alocat.

Cand echipa ta este prea ocupata cu initiativele existente si nu are capacitatea de a lucra la ceva nou, poate fi necesar sa externalizezi cel putin partial procesele de dezvoltare.

Supraincarcarea echipei tale este o problema reala. Dar, ca lider, de unde stii daca echipa ta are intr-adevar nevoie de mai multe resurse sau daca ar putea lucra mai eficient?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, primul lucru pe care un lider trebuie sa il faca este sa inteleaga modul in care echipele isi petrec timpul.

O modalitate simpla de a obtine o viziune de ansamblu asupra acestui lucru este sa obtii de la ele informatii despre 3 aspecte-cheie:

1. Activitatile cheie pe care fiecare persoana le indeplineste ca responsabilitati principale

2. Cantitatea de timp dintr-o anumita saptamana pe care fiecare persoana o consuma pentru aceste activitati cheie

3. Tipurile de activitati care sunt pe langa functiile de baza sau proiecte speciale

Odata ce ai colectat aceste date, urmatorul pas este sa iti concentrezi atentia asupra domeniilor pentru care echipa petrece cel mai mult timp.

Pentru a gasi mai mult timp, liderii vor trebui sa identifice oportunitati de a elimina activitati, de a reduce volumul de munca sau de a imbunatati productivitatea, colaborand indeaproape cu echipele lor.

● Exista activitati care nu mai sunt necesare? Daca da, trebuie eliminate.

● Ce puteti face diferit pentru a reduce volumul sarcinilor care sunt indeplinite de echipa?

● Ce puteti face pentru a indeplini sarcinile mai repede?

Optimizari ale proceselor interne pot genera unele cresteri de productivitate, insa cele mai mari imbunatatiri ale productivitatii sunt adesea rezultatul automatizarii unor categorii de sarcini. Atunci cand automatizarea este imbinata cu optimizarea procesului, impactul pozitiv poate fi substantial.

Dupa ce implementezi toate strategiile de mai sus care sa fie relevante si aplicabile business-ului tau, singura optiune prin care poti creste in continuare este externalizarea.

Daca ai ajuns in acest punct si evaluezi diferite modele de colaborare cu un furnizor, vei afla ca modelul care iti va aduce cele mai importante beneficii este cel al echipelor dedicate ed dezvoltatori.

Acestea lucreaza ca parte a echipei clientului, pe toata durata proiectului, pentru a oferi solutii de calitate, unice si specifice fiecarui proiect.

Pentru cine e potrivit un astfel de tip de externalizare? Pentru:

● Companiile interesate de dezvoltarea de produse noi, fara a impacta echipa de baza.

● Companiile dinamice cu obiective de dezvoltare mereu in schimbare, care nu isi pot permite un proces de angajare de lunga durata.

● Start-up-urile care trebuie sa isi extinda echipa de dezvoltare pentru a-si atinge obiectivele de afaceri.

Cu peste 100 de dezvoltatori, Roweb poate oferi o echipa completa de dezvoltatori cu experienta cu capacitatile tehnice adecvate pentru nevoile tale specific, inclusiv manageri de proiect, analisti de business, scrum masters, specialisti in UX design si specialisti in asigurarea calitatii.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#dezvoltare proiect, #m anager proiect , #Afaceri la cheie