Serban Emanoil: Dupa VideoMamaia urmeaza ghidul video al lumii

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 00:00
3088 citiri
Serban Emanoil: Dupa VideoMamaia urmeaza ghidul video al lumii

Omul de afaceri Serban Emanoil promoveaza Romania intr-un mod inedit, din 2009 inca, prin intermediul unei platforme video. Anul acesta s-a dedicat in totalitate promovarii statiunii Mamaia, dar planul sau este maret: vrea sa faca ghidul video al lumii.

Proiectele sale de pana acum poarta numele VideoGuide si VideoMamaia, iar "daca prin www.videoguide.ro poti viziona filme din toata Romania, www.videomamaia.ro este primul portal care prezinta o statiune turistica prin intermediul filmelor", explica Serban Emanoil.

Acestia sunt doar primii pasi spre succesul international.

"Am infiintat o companie la Londra, prin care vrem sa dezvoltam ideea de ghid video in UK, iar mai apoi in toata lumea. Pregatim deja un portal prin care sa prezentam filmic toata lumea. Este un vis care sper sa devina realitate: ghidul video al lumii. Astfel, vom putea avea o contributie uriasa in dezvoltarea turismului in Romania", a declarat fondatorul Atlas Media Promotion pentru Business24.

Ati lansat recent si platforma VideoMamaia. Cum s-a nascut acest concept?

Acum cinci ani am lansat www.videoguide.ro - ghidul video al Romaniei, un produs creat de noi si dezvoltat permanent in tot acest timp. VideoMamaia este copilul cel mic al lui VideoGuide.

Daca prin www.videoguide.ro poti viziona filme din toata Romania, www.videomamaia.ro este primul portal care prezinta o statiune turistica prin intermediul filmelor.

Zic primul, pentru ca avem in plan sa lansam si alte site-uri care sa prezinte orase sau statiuni din Romania. Astfel, obiectivul nostru este sa prezentam vizitatorilor atat un ghid video al Romaniei cat si un ghid video al fiecarui oras sau statiune in parte.

VideoMamaia este un portal complex, care prezinta filme despre toate atractiile din Mamaia si fotografii despre toate unitatile turistice.

Cat s-a investit in el?

Am investit 220.000 de lei.

Spuneti-ne cate ceva si despre efortul pe care l-ati depus pentru a aduna informatiile si a crea acest site.

Astazi avem inscrise aproximativ 50 de unitati turistice si in jur de 25 de filme realizate despre atractiile turistice din Mamaia.

Pana la sfarsitul lunii august 2014, vom avea minim 200 de unitati si 50 de filme despre atractiile turistice si cele mai importante evenimente. Vizitatorii vor putea accesa un ghid complet al statiunii Mamaia, care contine filme, evenimente, harta, fotografii, unitati turistice. Cu alte cuvinte, totul despre Mamaia cu un singur click.

Exista deja vreo astfel de platforma in lume care sa va dea incredere ca acest concept va functiona?

Da, exista. Atitudinea pozitiva, o vointa de fier si profesionalismul. Este o platforma care a functionat intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu. De altele nu am auzit.

De ce ati ales tocmai Mamaia pentru o astfel de promovare?

Pentru ca este cel mai ofertant loc din Romania in materie de distractii si evenimente. Cel putin pe timpul verii.

Ce alta statiune/zona a Romaniei credeti ca ar putea fi acoperita cu succes de un astfel de site?

Cred ca in fiecare statiune ar avea succes un ghid video. Cine nu ar dori sa stie tot ceea ce se petrece in statiunea in care isi petrece concediul sau weekendul? Suntem in discutii avansate pentru un proiect similar care implica si alte statiuni de pe litoralul romanesc. Sper sa reusim sa derulam acest nou proiect incepand de luna viitoare.

Ce planuri aveti, in continuare, pentru promovarea turismului romanesc?

Am infiintat o companie la Londra, prin care vrem sa dezvoltam ideea de ghid video in UK, iar mai apoi in toata lumea. Pregatim deja un portal prin care sa prezentam filmic toata lumea. Este un vis care sper sa devina realitate: ghidul video al lumii. Astfel, vom putea avea o contributie uriasa in dezvoltarea turismului in Romania.

Ce evenimente sau activitati din Mamaia, in urmatoarea perioada, le recomandati celor care ne citesc?

Le recomand sa intre pe portal. Pe homepage avem afisate cele mai importante evenimente care vor avea loc in Mamaia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#portal mamaia, #promovare romania video, #video mamaia, #Emanoil Serban platforma video , #Afaceri IT